Upupa

Chili con carne med guacamole

Af Julie

Jeg har haft chili con carne cravings i fire dage. Nu kunne jeg simpelthen ikke skyde det længere. Så den store gryde kom på blusset.

For mig er det vigtigt at chili’en ikke bare smager af kødsauce med bønner i, som jeg synes mange opskrifter indbyder til. Derfor er det meget vigtigt for mig, at der kommer nogle ekstra ingredienser i. Kaffe, øl og chokolade er med til at give dybde og fylde til chili’en og stødt spidskommen og korianderfrø bidrager til det samme, samtidig med at de tilføjer et eksotisk element i smagsoplevelsen. Derudover skal der selvfølgelig chili i, men da jeg er noget af en wuz/tøs, når det kommer til chili, så er de andre ingredienser altså vældigt vigtige for at få den helt rigtige chili-feel.

Jeg har fået besked på at skrive hele opskriften først og ikke gemme den inde mellem billederne, så den er nemmere at printe ud. Here goes:

  • 2-3 løg
  • 3-4 fed hvidløg
  • Peberfrugt (jeg brugte en halv rød og en halv gul)
  • Et par gulerødder, hakket/revet
  • 500 g hakket oksekød
  • 3 dåser tomat
  • En ordentlig sjat øl (jeg brugte en mørk en af slagsen)
  • En kop stærk kaffe/espresso
  • En kanelstang, der koger med (det glemte jeg og lavede i stedet et quickfix med lidt stødt kanel til sidst).
  • 20-25 g mørk chokolade
  • Spidskommen (stødt)
  • Korianderfrø (stødt)
  • 2 dåser bønner (jeg brugte en kidneybønner og en kidneybønner i chili)
  • Salt
  • Peber
  • Sukker

Alle angivelserne er cirka-angivelser, og der kan sagtens tilsættes masser af andre grøntsager, som hakkes fint eller rives.

Hak løg og hvidløg og steg af i en stor gryde.

Brun kødet af. Husk at mos, mas og hak i kødet og giv det god stærk varme.

Hæld grøntsagerne i, steg lidt med.

I med tomat på dåse, øl, kaffe, chokolade og krydderier. Vær ikke nærig med koriander og spidskommen. Kom også første rundt af salt og peber i.

Kom bønnerne ved (vask bønnerne i lage, men put chilisaucen med i fra chilibønnerne)

Lad retten simre i al den tid du har (min fik 1,5 times tid), minimum 30 minutter. Den må gerne koge så meget ind, at saucen begynder at tykne godt.

Smag løbende til. Trænger den til mere chokolade eller kaffe? Spidskommen eller korianderfrø?

Smag til med salt, sukker og peber.

Løg og hvidløg, hak hak hak.

Kød. Mos, mas, hak (for at undgå store klumper af hakket kød. Det er ikke nice.

Peberfrugt og gulerod  – guleroden er revet groft og så hakket. Jeg gad ikke de lange strimler.

Gryden med koriander og spidskommen. Jeg endte med at putte min. dobbelt så meget i.

En kop kaff’. Jeg endte med at hælde lidt malet kaffe i gryden også.

Los bønnos.

Gryde. Nu med chokolade. Brugte 2-3 gange så meget som på billedet.


Guacamole/avokadocreme

Jeg skriver avokadocreme, fordi jeg er sikker på at der er en del, der synes at en guacamole skal være chunky/med chili i/whatever. Så lad os kalde dette for en avokadocreme. Sådan kan jeg rigtig godt lide den. Og dejligt, det smager den.

1,5 moden avokado

Saften fra en halv lime

Et par spiseskeer creme fraiche

Havsalt, Peber

Det hele smides i en skål/blender og blendes til en lækker blød creme. Smag og sørg for at limen kan smages.

Avokadocreme pre blender.. og post:

Cremen blendet vældigt fint.

Server chili con carnen som den er eller sammen med brød, ris, nachos eller hvad der gør dig glad. Vi tog den au natural og med guacamole og creme fraiche til. Velbekomme!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Upupa