Jordskokker med dyp - jordens bedsteste!

Spætter og sovs

Af Emilie

Sidst vi havde blog-komsammen stod menuen blandt andet på rødspætter med nye kartofler og persillesovs – normalt er meningen med vores aftener sammen at prøve noget lidt mere besværligt, men vi havde bare så meget lyst til persillesovs – og siden foråret havde meldt sit komme, var spætter lidt mere oplagte at akkompagnere sovsen med end flæsk, som vi ellers også er ret vilde med på bloggen. Så selvom  det ikke er en særlig kompliceret menu, blev det den valget faldt på.

Here goes en loose opskrift:

2 rødspætter pr. næse
Panering (vi blandede rug- og hvedemel og rasp – lidt salt og peber)
Æg pisket med mælk

Sovs:
1 bundt hakket persille
Mælk (ca. ½ l.)
2-3 spsk smør
2-3 spsk mel

Kartofler efter behov

Fiskefiletterne fik en tur i mælk/ægge-blandingen og så paneringen. Herefter stegt i riiigeligt smør et par minutter eller 3 på hver side.

Kartoflerne koges i mellemtiden.

Smør smeltes, mel piskes i til en jævning og mælk røres i. Når sovsen er god og tyk smages den til med salt og peber, måske lidt muskatnød og den hakkede persille.

Vi afsluttede med at smide lidt stegte grønne asparges på spætternes pande, de blev suppleret med en omgang salt, peber og citron. Pas på med saltet, det er som at aspargesene meget let trækker saltet til sig.

OK – der var lidt flere asparges end på billedet – så gætter vi har gjort vores indtog her…
Og her en fin tallerken spætter, sovs og kartofler!

2 kommentarer

  • Elsebeth

    Ja, her i huset har det aldrig kunne gå uden kogte gulerødder og tyttebærsyltetøj – prøv lige det!

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jordskokker med dyp - jordens bedsteste!