Spætter og sovs
Af Emilie
Sidst vi havde blog-komsammen stod menuen blandt andet på rødspætter med nye kartofler og persillesovs – normalt er meningen med vores aftener sammen at prøve noget lidt mere besværligt, men vi havde bare så meget lyst til persillesovs – og siden foråret havde meldt sit komme, var spætter lidt mere oplagte at akkompagnere sovsen med end flæsk, som vi ellers også er ret vilde med på bloggen. Så selvom det ikke er en særlig kompliceret menu, blev det den valget faldt på.
Here goes en loose opskrift:
2 rødspætter pr. næse
Panering (vi blandede rug- og hvedemel og rasp – lidt salt og peber)
Æg pisket med mælk
Sovs:
1 bundt hakket persille
Mælk (ca. ½ l.)
2-3 spsk smør
2-3 spsk mel
Kartofler efter behov
Fiskefiletterne fik en tur i mælk/ægge-blandingen og så paneringen. Herefter stegt i riiigeligt smør et par minutter eller 3 på hver side.
Kartoflerne koges i mellemtiden.
Smør smeltes, mel piskes i til en jævning og mælk røres i. Når sovsen er god og tyk smages den til med salt og peber, måske lidt muskatnød og den hakkede persille.
Vi afsluttede med at smide lidt stegte grønne asparges på spætternes pande, de blev suppleret med en omgang salt, peber og citron. Pas på med saltet, det er som at aspargesene meget let trækker saltet til sig.
OK – der var lidt flere asparges end på billedet – så gætter vi har gjort vores indtog her…
Og her en fin tallerken spætter, sovs og kartofler!
Ja, her i huset har det aldrig kunne gå uden kogte gulerødder og tyttebærsyltetøj – prøv lige det!