Forberedelser til kanotur - part one

Kollegamiddag

Af Julie

For lidt tid siden havde jeg en middagsaftale med en række kolleger – nogle af de fineste af slagsen. Hvert forår holder vi en middag, hvor vi får sludret og hygget igennem. I år havde vi dog også noget at fejre. Samme dag havde vi lanceret et nyt ”produkt” på vores arbejdsplads, som vi har arbejdet med i rigtig lang tid.

Min kollega som vi holdt middagen med havde allieret sig med sin mand, der indvilligede i at stå for middagen til os! Hvor sejt er det lige. Vi dukkede bare op og hjalp med at hakke lidt, dække lidt bord og ellers var der bare sørget for det hele. Luksus.

Og se hvilken dejlig mad vi blev budt!

forret hellefisk, salsa, kartoffelpure

mango avokado salsa

Ovnbagt hellefisk (mener jeg det var) på en puré af søde kartofler og fransk estragon med en mango-avokado salsa on the side.

Den mango-avokado salsa dér! Nøj. Både smag og udseende var super kraftfuldt. Hakket avokado, hakket mango, hakket rødløg, lidt finthakket chili og lidt koriander eller basilikum (og måske lidt citrussaft til at binde det sammen med, sidder jeg og gætter på). Og bum! Forstiller mig at salsaen vil kunne gå til meget andet end fisk. Må afprøves!

Puréen var også superlækker med den søde kartoffelsmag og den karakteristiske estragon (man fristes til at sige bearnaise-) smag. Forestiller mig, at den også kunne være god til rødt kød. Tror måske lige jeg skal tigge en opskrift, for jeg kan ikke helt gennemskue hvordan den er lavet.

Og tjek lige de her:

farserede unghaner

hovedret. farseret unghane, ovnstegte kartofler, salat

Udbenede farserede unghaner. Sådan et projekt, jeg sådan cirka aldrig ville turde kaste mig ud i. De fik følgeskab af en grøn salat og lækre ovnbagte kartofler.

dessert, chokoladekage, jordbær, creme

dessert, chokoladekage, jordbær, creme

Jeg havde fået en bestilling på en gang chokoladekage, som jeg havde bagt dagen før og medbragt. Til den fik vi danske jordbær og en rigtig lækker creme: Creme fraiche og mascarpone  (ca. 50/50 tror jeg – prøv dig frem!) mikset med knuste marengskys: Sød, syrlig og cremet, jo tak! Den må jeg altså også lige forsøge mig med en dag. Superlæks.

Alt i alt en super dejlig aften, hvad gælder både mad, vin og selskab – hurra for gode kolleger og deres madkompetente ægtefæller!

4 kommentarer

 • Pyha. Har lige fået opklaret at dessertcremen var lavet af creme fraiche og mascarpone – ikke creme fraiche og flødeskum, som jeg oprindeligt havde skrevet. Det er nu rettet i selve indlægget! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ulrik Henning

  Kære Julie
  Her er opskriften to “Sød kartoffelpuré” til ca 10 personer:
  3 store søde kartofler ca. 3/4 kg.
  1½ dl Estragon
  2 fed Hvidløg
  Salt og peber

  Kartoflerne skrælles og skæres i tern ca. 3×3 cm, og koges i let saltet vand til de er møre ca. 15-20 min. Gem lidt vand ca. 1 dl til puréen.
  Estragon bladene pilles fra stilkene.
  Hvidløg hakkes fint (må ikke presses).

  Estragon, hvidløg, kogte kartofler med lidt vand samt salt og peber blendes. Smag til med salt og tilsæt vand indtil blød men ikke flydende konsistens.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ulrik Henning

  Kære Julie
  Her er opskrifter til “Mango advokado salsa/Relish” til ca. 10 personer:
  Relish:
  Følgende skæres i småstykker og blandes sammen:
  5 modne avocadoer
  2 modne mangoer
  2 rødløg
  1 rød chili (uden kerner)

  Tilsæt derefter:
  Citronsaft fra 1 citron
  Olivenolie
  Salt og peber
  En håndfuld grofthakkede basilikum blade

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Forberedelser til kanotur - part one