En aften på italiensk
Af: Lise
Til selvsamme madklub som jeg bagte muffins til, stod hovedretten på saltimbocca – en italiensk ret, der har lidt forskellige varianter. Det var første gang, at jeg lavede retten, og jeg synes, at den både var nem at lave og mægtig lækker. Kan klart anbefales! Jeg brugte en opskrift fra Grundkogebogen, som Julie skrev om den anden dag og som vi nu alle tre har stående (den er fin!).
Til 4 mennesker:
4 kalvesnitzler (jeg delte mine, så der var to stykker kød til hver)
Parmaskinke (en skive pr. kødskive)
Mozarella
Salvieblade
Hvidvin
Smør
Evt. maizena til at jævne med
Først bankes kødet fladt, hvorefter der lægges mozarella (helst bøffelmælks), salvieblade og parmaskinke (godt tip er lige at fyre nogle tandstikker i for at holde sammen på festen). Kødet steges nogle minutter på hver side i en gavmild blanding af smør og olie (evt. tilsat lidt snittet hvidløg).
Når kødet er færdigt tages det af, hvidvin (2-3 dl.) hældes på panden. Lad det koge op og tykne, tilsæt smør og tilsidst evt. lidt maizena for at jævne saucen. Saucen hældes over kødet og der serveres.
Ingen kommentarer endnu