Gâteau fødselsdag

Bloggens valgflæsk – processen

Af Emilie

Der gik lige pludselig lidt konkurrence på bloggen om at være først med valgflæsken i torsdags, så mens Julie live-feedede på vores Facebook side tog jeg tjansen her på bloggen. Det levnede dog ikke megen tid til at gå i dybden med den reelle tilberedning af flæsken – derfor tænkte jeg, at en opfølgning på processen måtte være på sin plads.

Jeg spiste som nævnt flæsk med vores veninde A. Julie, jeg selv, A og vores fjerde veninde N dannede for år tilbage dette fine flæske-firkløver, der en gang eller to om året tørner sammen for at indtage stegt flæsk med persillesauce, så det var selvfølgelig helt på sin plads, at denne tradition blev holdt i hævd på selve valgaftenen.

A havde haft en dejlig lang fridag til at stå for indkøbene, hvilket ikke havde været helt problemfrit – hovedsageligt fordi vi bor i Nordvest og flæsk ligesom ikke er det mest oplagte valg på nabolagets halalslagter-hylder, men også fordi der åbenbart oven i hatten var gået inflation i flæsk og persillesauce, så persillen var revet væk fra alle supermarkeder. Løsningen blev derfor bredbladet persille fra de mere eksotiske grønthandlere vi til gengæld har rigeligt af i NV og en laaang kø foran Føtex-slagteren, der til gengæld førte til førstevælger-retten til nyskåren flæsk fra slagtermesteren.

Da alle ingredienser endeligt var i hus, gjorde vi som følger:

Kogte en god omgang små kartofler med lidt persillestilke, gulerødder og salt.
Bankede flæsken og gav det et ordentligt kværn salt og peber – derefter ind i en ca. 200 grader varm ovn en 20 minutters tid. Der kan afsluttes med lidt grill, hvis flæsken ikke bliver sprød af sig selv.
Hakkede persillen (der skal være rigeligt!) og rørte saucen. Smør smeltes, mel røres i og melbollen suppleres med lidt af kartoflernes kogevand (så risikerer du heller ikke at brænde mælken på). Efter en go sjat kogevand, suppleres med mælk indtil saucen er god og tyk. Der kværnes også her masser af salt og peber i saucen (og altid lidt mere salt end man lige tror). Persillen ryger i som det allersidste lige inden servering.
Ja – og så var det bare at spise op – som A sagde, der skulle jo helst ikke være noget tilbage, som hun kunne gå og snacke i resten af aftenen:)

3 kommentarer

  • Anna

    Mmmmmm…… I like!!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Marie

    MMMmmmmm….. bare et lille tip: Hvis du steger flæsken i ovnen, så læg den på en rist med en bradepande nedenunder med staniol i. Så kan fedtet og væden nemlig dryppe fra og så bliver flæsken altid sprød.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Hej Marie – tak for tip! – vi var faktisk heldige at flæsken blev fin og sprød af sig selv denne gang, men min egen ovn derhjemme er noget sløv, så vil bruge dit trick næste gang den står på flæsk derhjemme:)

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Gâteau fødselsdag