En kandidat til titlen: Verdens bedste gulerodskage
Jeg har ganske nørdet brugt det meste af weekenden på at granske mig frem til den ultimative gulerodskage med flødeost-frosting – og der er mange gode bud om titlen skulle jeg hilse og sige. Min søgning bragte mig vidt omkring – bl.a. forbi en del amerikanske opskrifter, hvor de sværger til smagsneutral olie som det blødgørende (og fedende!) element i kagen. Eftersom de jo generelt er ret gode til fede kager de amerikanere der, så endte jeg også med at fatte min lid til opskriftsøgemaskinen All Recipes og denne opskrift, der under titlen Best Carrot Cake Ever jo måtte kunne nogle tricks..
Det smarte ved lige præcis denne side er at du faktisk kan omregne til europæiske mål, så man ikke skal bakse med alle de der cups og ounces helt selv.
Jeg skalerede opskriften ned til 10 personer – og så endte den med at lyde som følger:
- 400 g revne gulerødder
- 140 g brun farin
- 105 g rosiner (jeg erstattede med abrikoser, kan ikke lide rosiner i bagværk)
- 3 æg
- 200 g rørsukker
- 150 ml smagsneutral olie
- 1 teske vaniljekorn
- 150 g drænet og most ananas (jeg blendede et par ringe)
- 250 g hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 1 tsk salt
- 1½ tsk kanel
- 75 g hakkede valnøddekerner
Start med at riv dine gulerødder og bland dem med den brune farin. Stil det til side og gå i krig med de øvrige opgaver (opskriften mente det skulle stå en time, jeg gav det et kvarters tid). Tag derefter og blend din ananas så den er klar til dejen.
Derefter piskes æggene luftige, og når de er gode og skummende tilføjes sukker, vanilje, olie og ananasmosen. Her gik jeg måske en aneeelse galt i byen – jeg havde nemlig fået det til 150 gram olie og ikke 150 ml – hmm – den blev også mægtigt flydende den dej – men mere om det senere.
I en anden skål blandes de resterende tørre ingredienser (mel, kanel, bagepulver und so weitere). De to skåles indhold blandes sammen og får følgeskab af farin-gulerods blandingen, der nu er blevet til en god omgang flydende sukkersjask med gulerødder i.
Tilsidst – i med de hakkede valnødder og abrikoserne.
Så er det bare om at smide herligheden i en smurt springform og i ind i en 175 graders forvarmet ovn i ca 1 time. Og her var det måske så at mit olietrick kombineret med min ret så sløve ovn lavede ballade for mig. Jeg endte i al fald med at tage kagen ud af ovnen adskillige gange til konstateringen af at den stadig ikke var færdigbagt. Måske skulle min kage hellere have haft 1½ time i stedet for den ene. Jeg tror mit bedste råd må være at prøve dig frem, men satse på lidt over en time som udgangspunkt.
Ingen gulerodskage er dog fuldendt uden lækker flødeoste-frosting. Min blev bakset sådan her sammen:
- 1 bakke fuldfed Philedelphia
- 20 gram smør (stuetemperatur)
- ½ tsk vaniljekorn
- Flormelis – ca. 50 gram
- reven skal af 1 citron samt saften af en halv
Det hele piskes godt sammen – sættes på køl og smøres over kagens top og sider når kagen er kølet godt af.
Var den så så god, som opskriften lovede? 🙂