Kærlighed på Nørrebro

En kandidat til titlen: Verdens bedste gulerodskage

Af Emilie

Jeg har ganske nørdet brugt det meste af weekenden på at granske mig frem til den ultimative gulerodskage med flødeost-frosting – og der er mange gode bud om titlen skulle jeg hilse og sige. Min søgning bragte mig vidt omkring – bl.a. forbi en del amerikanske opskrifter, hvor de sværger til smagsneutral olie som det blødgørende (og fedende!) element i kagen. Eftersom de jo generelt er ret gode til fede kager de amerikanere der, så endte jeg også med at fatte min lid til opskriftsøgemaskinen All Recipes og denne opskrift, der under titlen Best Carrot Cake Ever jo måtte kunne nogle tricks..

Det smarte ved lige præcis denne side er at du faktisk kan omregne til europæiske mål, så man ikke skal bakse med alle de der cups og ounces helt selv.

Jeg skalerede opskriften ned til 10 personer – og så endte den med at lyde som følger:

  • 400 g revne gulerødder
  • 140 g brun farin
  • 105 g rosiner (jeg erstattede med abrikoser, kan ikke lide rosiner i bagværk)
  • 3 æg
  • 200 g rørsukker
  • 150 ml smagsneutral olie
  • 1 teske vaniljekorn
  • 150 g drænet og most ananas (jeg blendede et par ringe)
  • 250 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk salt
  • 1½ tsk kanel
  • 75 g hakkede valnøddekerner

Start med at riv dine gulerødder og bland dem med den brune farin. Stil det til side og gå i krig med de øvrige opgaver (opskriften mente det skulle stå en time, jeg gav det et kvarters tid). Tag derefter og blend din ananas så den er klar til dejen.
Derefter piskes æggene luftige, og når de er gode og skummende tilføjes sukker, vanilje, olie og ananasmosen. Her gik jeg måske en aneeelse galt i byen – jeg havde nemlig fået det til 150 gram olie og ikke 150 ml – hmm – den blev også mægtigt flydende den dej – men mere om det senere.
I en anden skål blandes de resterende tørre ingredienser (mel, kanel, bagepulver und so weitere). De to skåles indhold blandes sammen og får følgeskab af farin-gulerods blandingen, der nu er blevet til en god omgang flydende sukkersjask med gulerødder i.
Tilsidst – i med de hakkede valnødder og abrikoserne.
Så er det bare om at smide herligheden i en smurt springform og i ind i en 175 graders forvarmet ovn i ca 1 time. Og her var det måske så at mit olietrick kombineret med min ret så sløve ovn lavede ballade for mig. Jeg endte i al fald med at tage kagen ud af ovnen adskillige gange til konstateringen af at den stadig ikke var færdigbagt. Måske skulle min kage hellere have haft 1½ time i stedet for den ene. Jeg tror mit bedste råd må være at prøve dig frem, men satse på lidt over en time som udgangspunkt.
Ingen gulerodskage er dog fuldendt uden lækker flødeoste-frosting. Min blev bakset sådan her sammen:

  • 1 bakke fuldfed Philedelphia
  • 20 gram smør (stuetemperatur)
  • ½ tsk vaniljekorn
  • Flormelis – ca. 50 gram
  • reven skal af 1 citron samt saften af en halv

Det hele piskes godt sammen – sættes på køl og smøres over kagens top og sider når kagen er kølet godt af.

14 kommentarer

  • Var den så så god, som opskriften lovede? 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Hej Leda

      Den var i al fald go’ og i top 10 af de gulerodskager jeg har smagt i mit liv – er dog udfordret af en ovn, der er noget sløv – så den kunne garanteret have været endnu bedre med det rette udstyr:)

      Kh Emilie G&G

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Charlotte

    Ellers så prøv Newyorkerbyheart´s opskrift… den er også virkelig god og det er vist også en opskrift derovre fra 😉 Og desuden også med olie i stedet for smør… Har selv prøvet det – VIRKELIG GOD må jeg indrømme!
    Hilsen Charlotte

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Hej Charlotte – tak for tippet – det er jo altid godt at have en undskyldning for at prøvesmage sig igennem andre gode opskrifter;)

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna

    Den var helt fantastisk – klart den bedste jeg har smagt!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mmm… Får helt lyst til kun at lave cremen og snacke den – det er jo regnvejrshyggedag, og så må man godt 🙂 Og min ovn er på standby, så kan ikke bage kagen 🙁

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ida

    Årh den ser frøderen ud!
    Er der mere tilbage og kan man invitere sig selv på et stykke? 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pia Sabine

    Elsker gulerodskage! Min kæreste plejer at bage en ligende, som hedder “Slemmekage” her i hjemmet ;O)
    I min kærestes version er frostingen rørt op med endnu mere smør og flourmelis, måske derfor den er slem :O)

    Hvis du har lyst, har jeg en konkurrence på min blog lige nu, hvor du kan vinde økologisk mineral makeup; øjenskygge, mascara OG foundation (værdi 725 kr)

    <3
    Pia Sabine

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Birthe

    Min kæreste er ellers specialist på gulerodskagefronten, men han måtte bøje sig i støvet denne gang. Endelig 1-1! Kagen blev spist og derefter behandlet som guld..
    Note: I stedet for de syltede mosede ananas (som jeg ikke havde) brugte jeg mosede friske kiwi. Kagen var så lækker!

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Emilie

      Hej Birthe

      Dejligt at en sand gulerodskage-specialist har måtte bøje sig for denne opskrift – den var dæleme også god:). Og lyder som en virkelig fin detalje med kiwi i stedet for ananas!

      Kh Emilie G&G

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

    Uhh, den ser dejlig ud! Og dejligt med alle billederne af processen også. Jeg lavede i sidste weekend denne gulerodskage http://emilthorup.dk/2011/10/amerikansk-gulerodskage-med-creamcheese-frosting/, som også var rigtig lækker, men jeg tror jeg skal prøve din snart også 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Emilie

      Hej Julie – tusind tak, og tak for tippet til Emil Thorups gulerodskage 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kærlighed på Nørrebro