Granola (eller bare müsli!)

Spaghetti-søndag – the sequel

Af Emilie

Jeg proklamerede jo for en måneds tid siden at jeg ville sætte gang i en ny tradition med mine venner under titlen spaghetti-søndag. Det er indtil videre blevet til to herlige søndage med indtagelse af store mængder pasta i godt selskab – og det er en tradition jeg på det kraftigste kan anbefale – det gør de ellers ofte ret kedelige søndage ganske hyggelige.

Sidste gang endte jeg i en freestyle Pasta Puttanesca – stærkt inspireret af en Gordon Ramsay opskrift på såkaldt siciliansk Carponata. Det hele blev meget rustikt og italiensk landkøkken agtigt, og det er da egentlig lidt imponerende af fremprovokere den stemning i Nordvest.

Opskriften lød som følger (til ca. 8 personer):

2 auberginer skåret i tern
6 store bøftomater (flås, udkernes og hakkes)
2 løg – hakkede
3 stængler bladselleri i tern
2 røde peberfrugter i tern
2-3 spsk olivenolie
3 fed hakkede hvidløg
200 gram hakkede grønne oliven
1 lille dåse tomatpuré
3-400 gram god røget bacon i tern
Masser af bredbladet persille og basilikum

Start med at hak alle grøntsager på nær los tomatos. Tomaterne giver du til gengæld et lille
krys i toppen og kyler et hurtigt minut ned i kogende vand. Stil til side.

Imens los tomatos køler af, svitses de øvrige grøntsager, auberginerne, løget, sellerien og peberfrugten. Det fylder en del til at starte med – så find din store gryde/pande/wok frem. Når tomaterne er kølet af, pilles skindet af, skæres i kvarte og udkernes. Herefter hakkes kødet i små tern. Op i gryden til de øvrige grøntsager, suppler med hvidløget, oliven og tomatpureen og steg det hele videre en 5-10 minutter.
Imens grøntsagerne koger sammen, steges bacon på en pande for sig – evt. af et par omgange, så det ikke væsker for meget. Når al baconen er god og sprød hældes den i saucen inkl. det gode fedt (det kan godt undlades, men er med til at give en god røget smag og lidt fedme til grøntsagerne).
Til sidst er det bare i med en ordentlig omgang hakket persille og basilikum og smage hele baduljen til med rigeligt salt og friskkværnet peber.

Inden servering vendes herligheden med den udvalgte pasta. Jeg brugte Irmas tørrede linguine.
På bordet kom der også en ordentlig omgang friskreven parmesan og godt koldhævet baguette fra Føtex (der når det er på tilbud til 10 kroner er et særdeles godt køb, der kan suge ualmindeligt meget go smør helt af sig selv!)

Hey – og så skal I vanen tro heller ikke snydes for lidt solskinsfotos af ‘pynten’ – fine georginer og hyggelige papkrus (hader at vaske glas op!) med robotter M/K 🙂

 

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Granola (eller bare müsli!)