OLD SCHOOL FROKOST
For et par søndage siden fik jeg besøg af min mor og hendes kæreste til en hurtig frokost – og da jeg længe have gået og cravet klassisk dansk smørrebrød blev det lige præcis en god omgang old school smørrebrøds-frokost, der kom på menuen.
Hovedrollen i dagens frokost var hjemmeristede løg, der gjorde sig enormt godt sammen med både kartoffelmadder og roastbeef, og egentlig ikke var særlig svært at bikse sammen.
Frokostmenuen bestod samlet set af:
- Den gode lakseroulade, som du kan finde opskriften på ved at klikke her
- Kartoffelmadder med hjemmelavet mayo (denne opskrift, minus hvidløg) og hjemmeristede løg
- God leverpostej med sprød bacon (jeg forsøgte mig med Princips tørsaltede – et stort hit!)
- Hjemmestegt roastbeef med tomater, de ristede løg og hjemmerørt remo
Forberedelserne var temmelig omfattende – men det betød så til gengæld en lang hyggelig morgen i køkkenet med en masse smagsprøverier. Vigtigst at gengive her må være de hjemmeristede løg.
Jeg startede med at fintsnitte 3 løg på et rive/mandolinjern (der også tog lidt fingre med på vejen!). Løgene vendes i mel – jeg havde kun noget speltagtigt mel, men det gjorde kun løgene dejligt crispy. Når løgene er vendt godt rundt i melet, varmes en ordentlig omgang olie – ca. 2-3 cm fra bunden – op i en tykbundet gryde. Justér varmen ved at prøve dig lidt frem med de første løg, og smid så ellers løgene i olien, ca. en håndfuld af gangen. Når de er gode og gyldne, smides de på fedtsugende papir, indtil servering. De ristede løg kan holde sig en lille uges tid efter tilberedning i tætsluttende opbevaret i tætsluttende beholder. Det skal hilses og sige, at de også gør sig godt drysset over en omgang thai wok som denne.
Den herlige smørrebrød – godt garneret med de fine ristede løg endte med at se ud som følger:
Kartoffelmadden:
Lakserouladen – og de fint anrettede kartofler:
De hjemmelavede ristede løg ser himmelske ud! De er hermed skrevet på min to-do 🙂