JULENS KAGER
Ok, det er måske liiige på falderebet med det her indlæg, men billederne lå så fint og bad om at blive brugt, så tænkte at jeg måtte benytte lejligheden mens kalenderen stadig siger december til at dele lidt julesmåkager med jer (ovenstående var desserten til arbejdets julefrokost – Mmmm)..
Et hit denne jul har været Annes marcipan-specier – eller håkonssmåkager, som de vist også hedder. Jeg synes i virkeligheden ikke de er særlig julede, og det må så retfærdiggøre at de ser dagens lyd her efter juleaften. Der er ikke grund til at gengive Annes udførlige opskrift her – så jeg vil nøjes med at illustrere processen med et par billeder og opfordre alle til at sætte dem på småkage-repetoiret hurtigst muligt!
Hos min mor tidligere på vinteren havde vi gang i disse fine småkager – en herlig og lidt friskere version af jødekager, særligt takket være den gode topping af kandiseret syltet appelsin og citronskal.
Opskriften kan I læse her (vi erstattede pomerans-skallen med kandiseret citron og appelsinskal og margarinen med smør (ultravigtigt!! – Jeg forsøgte efterfølgende med margarine, det var noget værre rod!!)):
Mums.. De øverste cupcakes ligner mistænkelig meget Agnes 😉