VERDENS BEDSTE RUGBRØD

NÆSTEN VEGETARISK LASAGNE

PhotobucketDa Lise og jeg den anden aften mødtes for at planlægge vores fælles snartforestående – hrmmm –  (30 års) fødselsdagsfest, stod den på en næsten sund og samtidig næsten vegetarisk lasagne.

At den kun blev næsten vegetarisk skyldtes den lillebitte, gode omgang bacon, der røg med i tomatsaucen, og at den kun kan betegnes som næsten sund skyldes den lidt større mængde gedeost, bechamelsauce og parmesanost, som supplerede grøntsagerne:)

Vi smed følgende i lasagnen:
1 revet squash
2 hakkede rødløg
2 fed hvidløg
1-2 bakker champignoner  skåret i kvarte
3-4 røde peberfrugter – hakkede
2 dåser hakkede flåede tomater
1 dåse tomatpure
1 spsk. god øko-bouillon koncentrat
1 bakke hakkede bacon i tern  – ca 150 gram (eller endnu bedre, skåret fra et helt stykke)
1/2 pose frisk spinat (skyllet og vasket)

Bechamelsauce af:
Smør, mel, mælk (gerne blanding af sød og let), en god håndfuld friskreven parmesan, muskatnød, salt og peber

1 rulle gedeost (ca. 2oo gram) skåret i tynde skiver
1 pakke lasagneplader (friske eller forkogte)

Første step er tomat-grøntsagssaucen. Start med at svits de hakkede løg og hvidløg, så de klarer. I med baconen og lad det svitse lidt. Herefter er det i med den revne squash, lidt mere svitsning og så får peberfrugterne og champignonerne samme tur. I med tomatpureen og de flåede tomater, lidt bouillon, salt og peber og lad det få et opkog. Til sidst er det bare i med spinatbladene og så skal det hele simre lidt. Du kan passende bikse bechamelsaucen sammen i mellemtiden og tænde ovnen på 200 grader.

Start med at smelte ca. 2 spsk smør. Når det er smeltet røres hvedemel i, til du har en god blød smørbolle, og så er der ellers bare at røre mælk i til du har en dejlig tung passende konsistens. I med en stor håndfuld friskreven parmesanost, og smag til med salt, peber og friskreven muskatnød.

Nu er du klar til at pakke lasagnen sammen. Start med tomatsaucen, fortsæt med lidt bechamel og spredte skiver af gedeosten, og fortsæt til alt er brugt. Suppler på toppen med lidt mere friskreven parmesan og sørg for at have nogle gode skiver gedeost tilbage til toppen.

Ind i ovnen i ca. 30-40 minutter, og så er der herlig (næsten sund, næsten vegetarisk) lasagne klar! Og vi skal hilse at sige, at den var mægtig god – næsten så god at manvar helt ved at glemme stressen over sin snartforestående fødselsdag:)

Photobucket

5 kommentarer

  • Hey hey, der er altså ikke noget i vejen med at blive 30 i år 😉 Hele min årgang fylder 30 i år, så der er bunkevis af fester sommeren lang (se på det på den lyse side).

    Lasagnen lyder lækker, den vil vi prøve herhjemme.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Emilie

      Nej, festerne er klart et hit – i aften står den på den allerede på nr. 2 30 års fødselsdagsfest i 2012 og det bliver ved året ud – skønt!

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Shh… 30 år.
    Synes den runde dag kommer snigende lidt for hurtigt.

    Men lasagnen lyder rigtig god, og bacon skal der til – mm.. bacon.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Emilie

      Præcis Sacha – både til det med de 30 og baconen! Men måske det sidste kan veje op for det første 😉

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Som Mary Poppins cirka sang:”… a spoon full of bacon let the medicin god down…”

      😀

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

VERDENS BEDSTE RUGBRØD