LET ME INTRODUCE YOU TO AN OLD FRIEND...

SRI LANKA – FRUGTPARADIS NO. 1

Noget af det bedste ved at rejse til mere eksotiske himmelstrøg, er den skønne modne og smagfulde frugt, som man kan få til ingen penge.

Når frugt skal fragtes hele vejen til lille DK, bliver den ofte plukket før den er moden og modner så på vejen til det kolde nord. Det er ikke svært at forestille sig, at det giver visse forringelser i kvaliteten, i forhold til hvis frugten får lov til først at blive plukket, når den er helt moden.

Derudover koster frugten, som så meget andet, en brøkdel af hvad den koster her. Her et lille udvalg af al den frugt vi konsumerede..

Photobucket

Photobucket

På tur til Galle faldt vi over en lille biks, der solgte frugt – bl.a. disse fine litchi/lychee-frugter. De er smukke både udenpå og indeni og smager dejligt sødt. Inderst er der en sten og de kan godt være lidt besværlige at spise, men det er det hele værd!

Photobucket

Photobucket

Vi boede på en slags sidevej til hovedvejen langs østkysten på Sri Lanka og på hjørnet af  denne vej lå der en lille biks med et beskeden udvalg af lækre frugter og masser af king coconuts. Passionsfrugterne var et af de helt store hits. Store og supersaftige – og perfekt både søde og sure. Og så kostede de lidt under 50 øre – whats not to like!

Photobucket

Photobucket

Kokosnødderne er et kapitel for sig. Jeg ELSKER dem, og vi drak minimum én om dagen. De er så vidt jeg har forstået unge/umodne nødder. Når nødden er meget ung, er der kun væske i dem, som drikkes med et sugerør. Er nødderne lidt ældre, er der også frugtkød i dem – og jo længere tid de får lov at hænge på træerne, jo hårdere bliver frugtkødet. Jeg er helt pjattet med den to-trins-raket, som kokosnødden er. Først drikke og så op og få nødden hugget over, for at kunne spise det skønne bløde frugtkød. Kokosnødden har været brugt i ayurvedisk medicin i mange mange år og indeholder alskens gode næringssager.

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Markederne var også en fest, at daske rundt på og shoppe løs. Bl.a. kom den fine lille vandmelon ovenfor med hjem.

Photobucket

Avokadoerne var også gode, når man lige fik dem på det rigtige tidspunkt. Avokadoer ER bare svære at ramme på det rigtige tidspunkt. Snu små sataner!

Photobucket

Photobucket

Og så nåede vi også lige at få smagt jackfruit for allerførste gang takket været vores ekstra døgn i Sri Lanka. Jeg har altid undret mig over hvad det egentlig var for noget og synes jeg har hørt alt muligt om hvor sært det skulle smage. Det var nu slet ikke dårligt. Frugten er vist nok kæmpestor. Her fik vi et stykke af én på en god hånds størrelse. Jackfruiten er inddelt i mindre enheder med en stor sten indeni, som kan smuttes ud af “frugtkammeret”. Jo længere ned mod bunden af frugtstykket man kommer, jo sødere og saftigere bliver den. Den er klistret og alligevel tør og smager lidt af ananas og så alligevel ikke.

Åh jeg savner allerede alle disse gudeagtige frugter.. Men så må man jo ty til det positive ved at bo her i nord. F.eks. at sæsonen for frisk stenbiderrogn er lige om hjørnet!!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

LET ME INTRODUCE YOU TO AN OLD FRIEND...