BØNNESALAT MED ROSENKÅL

DET PERFEKTE BLØDKOGTE ÆG

Photobucket

…Skal efter min mening se sådan her ud!

Jeg er i den herligt heldige situation at kunne spise morgenmad på mit arbejde i hverdagen, så hjemmelavet morgenmad er kun noget, der skal kreeres i weekenderne. Og så er godt rugbrød og blødkogt æg noget af det bedste – virkelig mættende og forholdsvis sundt.

Mit perfekte blødkogte æg bliver smidt i en lille gryde med vand der næsten dækker, får fuld blus på gassen under låg og når det koger, skrues  der helt ned til simrestadiet i 4-5 minutter, hvorefter gryden tages af blusset, ægget skylles i koldt vand – og så er der fin morgenmad!

3 kommentarer

  • Kit

    Det billede sendte mig direkte ud på de glatte veje og ned efter æg. Jeg elsker blødkogte æg, tak fordi du mindede mig om det (:

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Emilie

      Godt at høre at et så simpelt indlæg kunne inspirere:) – men ja, blødkogte æg er virkelig en dejlig morgenmadsspise!

      /Emilie

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • John Lester

    Den nemmeste og BILLIGSTE måde at lave blødkogte æg !!
    De skal dampes !
    Læg 1-2 æg i ca 5 mm vand i en lille gryde med låg. Sæt uret på 6 min og tænd for varmen (middel niveau). Efter ca 1,5 min kan man høre vandet koge og der kan skrues lidt ned for varmen. Efter 6 min*) er æggene klar.
    Det virker HVER gang og man skal bare vente på uret.

    *) Lidt afhængigt af hvor lille/stor gryden er og om æggene er store eller små, men det finder man hurtigt ud af, hvis man er lidt systematisk

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

BØNNESALAT MED ROSENKÅL