ROGNRALLY

OLDEMORS APPELSINKAGE

Photobucket

I min barndom fik vi ofte denne saftige appelsinkage, som stammer tilbage fra min oldemor. Kagens helt store gevinst består i den sukkerlage med citron- og appelsinsaft og -skal, der hældes over den varme kage. Den er saftig, let syrlig og enormt let at bage. Det er en klassisk pund-til-pund kage (elsker den formulering!), som refererer til de ens mængder af sukker, smør og mel:

250 sukker
250 blødt smør
250 mel
4 æg
1 tsk bagepulver
1 tsk vanillepulver
Saft og skal af 2 appelsiner
Saft og skal af 2 citroner

Sukker og smør røres godt. Æg og mel røres skiftevis i, hvorefter halvdelen af saft og skal blandes i.

Kagen bages ved 180 grader i ca. 1 time. Straks den kommer ud, overhældes kagen med resten af saft og skal som er rørt med 4-5 spsk. sukker (det skader ikke at fordoble portionen af saft og skal, det gør kun kagen endnu mere blød og saftig).

2 kommentarer

  • Camilla

    Den ser sørme lækker ud,
    kan man mon skifte smørret ud med olie?

    Jeg er desværre mælkeallergiker og kan derfor ikke tåle smør. 😢

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Gane & Gaffel

      Hej Camilla. Jeg har ikke selv prøvet, men mon ikke. I mange gulerodskager/squashkager er det jo netop olie, der bruges, så det tænker jeg også kan lykkes her. Giv gerne en melding tilbage, hvis du prøver! 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

ROGNRALLY