OLDEMORS APPELSINKAGE
(OBS. Nye billeder af Julie på indlægget pr. februar 2018 – Opskriften er den samme)
I min barndom fik vi ofte denne saftige appelsinkage, som stammer tilbage fra min oldemor. Kagens helt store gevinst består i den sukkerlage med citron- og appelsinsaft og -skal, der hældes over den varme kage. Den er saftig, let syrlig og enormt let at bage. Det er en klassisk pund-til-pund kage (elsker den formulering!), som refererer til de ens mængder af sukker, smør og mel:
250 sukker
250 blødt smør
250 mel
4 æg
1 tsk bagepulver
1 tsk vanillepulver
Saft og skal af 2 appelsiner
Saft og skal af 2 citroner
Sukker og smør røres godt. Æg og mel røres skiftevis i, hvorefter halvdelen af saft og skal blandes i.
Kagen bages ved 180 grader i ca. 1 time. Straks den kommer ud, overhældes kagen med resten af saft og skal som er rørt med 4-5 spsk. sukker (det skader ikke at fordoble portionen af saft og skal, det gør kun kagen endnu mere blød og saftig).
Den ser sørme lækker ud,
kan man mon skifte smørret ud med olie?
Jeg er desværre mælkeallergiker og kan derfor ikke tåle smør. 😢