FIGHT-OFF: LAKS VS. FLÆSK

PIMP DIT VAND

Photobucket

Vand er dejligt og vand er sundt, så sundt. Men nogle gange, ik? Så kan det altså også være lidt kedeligt. Jeg er holdt op med at drikke sodavand og saftevand. Når man forsøger at komme langt ned i sukkergear, så virker sukkerdrikke bare som spild på sukkerbudgettet.

Men det betyder ikke at man ikke kan pimpe sit vand og tilføre det smag alligevel. Og her snakker jeg ikke om alle de der vand med smag. Jeg har ikke sat mig ind i det, men at en gennemsigtig vand smager af tranebær/rabarber/whatever gør mig skeptisk ad hækkenfeldt til. Og hvorfor egentlig også smide penge efter den slags, når det nu er så nemt at gøre det selv.

Jeg er særligt vild med ingefærvand og agurkevand. Mynte eller citronmelisse er slet heller ikke skidt.

Photobucket

Her har jeg lavet en agurke-ingefær-kombi i et glas danskvand. Drikken blev indtaget på en af de få lune dage og var superlæskende og dejlig at slukke tørsten med. Du kan også sagtens lave det med almindeligt vand. Lav det i en kande eller et glas. Laver du det i glas, kan du sagtens fylde op med vand igen.

Synes du smagen er for mild, så giv fyldet et par gok med sugerøret, en ske eller lignende.

Photobucket

Og så er det jo bare så pokkers pænt! Har i andre gode forslag til hjemmegjort smagsvand?

9 kommentarer

  • Det er måske et dumt spørgsmål, men hvordan laver du ingefær-vand? Putter du bare en hel ingefær i vandet eller…?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Julie

      Det er absolut ikke et dumt spørgsmål! Fik slet ikke skrevet det ind i indlægget, så godt du spørger.
      Jeg skærer helt tynde skiver af et stykke ingefær – man behøver ikke at skrælle det – og plumper ned i vandet. Det har godt af at ligge og trække lidt, men det giver meget hurtigt smag til vandet.
      Ellers kan man også lige give skiverne et par snit for at sætte gang i processen. Giver det mening?

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Ja, det giver helt klart mening 😉 Ved du om samme fremgangsmåde, kunne bruges til at lave ingefær-te?

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Julie

      Hej Baysen
      Det kan det sagtens. Jeg gør præcist det samme her, altså skærer skiver af ingefæren og hælder kogende vand over. Der er også nogle der hakker ingefæren fint, men så synes jeg det skal i en thepose eller -si, da man ellers risikerer at få de små ingefærstykker med ind i munden. Et squeez citron i ingefærtheen er heller ikke at kimse af.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sophie

    Cantaloupvand og ananasvand – slet ikke tosset 😀

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Julie

      Hej Sophie
      Tak for tippet! Særligt cantaloupvand synes jeg lyder vældigt interessant!

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Malene

    Mit input er ikke så opfindsomt, men jeg er gået helt amok i det denne sommer. Lime-skiver og frosne hindbær. Det holder maks, og det sidste glas i kanden er altid helt rødt af hindbærsaft.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Julie

      Nejjj det lyder jo vildt godt. Vil nu sidde og drømme lidt om sådan et glas, mens jeg sveder på job. Det må afprøves snarest!

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Laura

    Hindbær-vand, genialt Malene!

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

FIGHT-OFF: LAKS VS. FLÆSK