SPIDSKÅLS-SPAGHETTI

SVINSK GOD PAPARDELLE – ROM PT. 6

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Altså. Jeg har jo faktisk været i Rom igen. Der sker bare så meget pt., at jeg ikke har nået at dele det med jer.

Har dog stadig et par steder, som jeg meget gerne vil skrive om. Har virkeligt tabt mit hjerte til Rom. Smuk by, der bare bliver ved med at have små uudforskede perler, at byde på.

Og maden. Don’t get me started. Jeg er fascineret af den status, som håndværk og tradition nyder i det italienske. På restauranterne handler det ikke så meget om at finde på nyt og skille sig ud ved at være anderledes – i stedet koncentrerer hver restaurant sig om at få det allerbedste ud af de klassiske italienske retter. En pizza eller pasta carbonara serveres med stolthed og ritualer og traditioner holdes i hævd. Nytænkning er der bestemt ikke noget i vejen med – tvært i mod. Men nogle gange er der altså noget om ordsproget “if it aint broke, don’t fix it”.

En anden ting, der slår én, når man bevæger sig rundt i det italienske køkken er simpliciteten. Mange retter er så simple, at det næsten gør ondt. Stegte peberfrugter. En pizza Margherita (som min Rom-baserede bror og hans italienske kæreste sværger til): Brød, tomat, ost. Råvarerne træder frem – og kvaliteten skal være i top. Mad behøver bestemt ikke at være avanceret for at smage godt. En god reminder, hvis man er ved at få stress over et middagsselskab. Køb nogle gode råvarer. Keep it simple.

Photobucket

Nåh, nok filosoferen over de romerske glæder. Et rigtigt godt eksempel på en simpel ret, der slog benene væk under mig under mit sidste Rom-visit er denne parpadelle med vildsvin.

Restauranten Pommidoro ligger i Lorenzo-området lige ved siden af denne lille perle af et pasticcheria. Clausen havde været der med sin søster og hendes kæreste og talte længe og godt om deres vildsvine-papardelle. Så der var ikke andet for end at smutte tilbage til restauranten og smage på sagerne.

Nej. Hvor. Var. Det. Godt. Mørt kød, hjemmelavet al dente parpadelle, supersmagfuld sauce. Intet andet.

Ved siden af os sad et italiensk storfamilie og gestikulerede sig igennem en familiefrokost af dimensioner. I det hele taget var klientellet højst lokalt og indretning og stemning dejlig uformel.

Photobucket

Photobucket

Og så var der selvfølgelig dejlig romersk kaffe og friske kirsebær i døren. Sidstnævnte blev serveret på knust is som en sød afrunding på måltidet – eller inden desserten, hvis der også var plads til en sådan.

Du finder Pommidoro på Piazza dei Sanniti, 44.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

SPIDSKÅLS-SPAGHETTI