EN SLAGS THAI BEEF SALAD

FERIE-FROKOST PÅ DANSK MANÉR

PhotobucketNu er jeg jo normalt vist begavet med en af verdens – eller i al fald Danmarks bedste kantiner – og i det lys kan sommerferien faktisk godt være en lidt kedelig affære når det kommer til frokosttid, og man lige pludselig selv er ansvarlig for at flække en eller anden slags frokost sammen.

I denne sommer har jeg dog haft min dejlige nye lejlighed og køkken at invitere gæster hjem til, hvilket også har ført til en masse dejlige rester fra feriens middagsmåltider, der dagen efter er doblet til nogle ret så habile frokost-madder! Og i anledning af den forestående weekend, hvor der ofte er lidt bedre tid til at hygge om frokosten, tænkte jeg, at det var oplagt at dele lidt dokumentation fra mine ferie-frokoster til inspiration.

Kan hurtigt afsløre, at det gennemgående tema er rugbrødsmadder (man er vel dansker – og er vel flyttet meget tæt på en Meyers Deli, hvor et halvt mørkt rugbrød indkøbt med jævne mellemrum, har været et lille ferie-treat).

Here goes en lille fotokavalkade:

Rødspættefilet (rester fra Rødder-menuen) stegt på panden med lidt Maille Sauce Tartare og toppet op med gode asparges, tomater og persille.
PhotobucketPhotobucketOld-school æggemad – æggesalaten blev bikset sammen af æg, mayo, creme fraiche, purløg og smagt til med karry, sennep, salt og peber og toppet med masser af purløg!

PhotobucketFlank-steak  sandwich (rester fra flankmiddagen aftenen forinden) med bløde løg, tomater og asparges og en bund af Mailles Bernaise mayo.
PhotobucketPhotobucketOg frisk fra havnen (fra weekend i det vestjyske) – Slagter Sørens rugbrød med varmrøget laks og røræg (og ikke at forglemme, frisk purløg fra haven) + hånd-fiskedeller on the side!
PhotobucketPhotobucketHvad har været jeres yndlingsfrokost-spise i den forgange sommer?

11 kommentarer

  • Dea

    rugbrød med smør, avocado, parmesan, frisk basilikum og salt – mums!

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Emilie

      Hej Dea – det lyder virkelig også MEGA-mums 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mmmmm, bliver helt natmadssulten af de her billeder! 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Emilie

      Ha ha – rugbrødsmadder er jo også perfekt til natmad Maiken 😉

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Annlucy

    Umm, det må være rugbrødsmadder med fiskefrikadeller fra Adamsens Fisk ved havnen i Gilleleje. Det var så lækkert.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Emilie

      Åhh – det er jo også bare så godt. Er relativt tit i Gilleleje, men har faktisk aldrig prøvet Adamsens Fisk ved havnen – det må prøves 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hvor ser det dog godt ud – som jeg skrev i et indlæg her den anden dag, så ved jeg ved ikke hvem, der har opfundet udtrykket “en kedelig rugbrødsmad” men mig er det hvertfalde ikke. Jeg elsker altså madder, i stortset alle afskygninger.

    – Anne

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Emilie

      Nej, vel – rugbrødsmadder er jo det bedste i verden!!

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • FUCK hvor ser det godt ud!!!!
    Nu savler jeg lige ned i tastaturet – du skylder mig en ny computer!
    😀 😛

    Jeg elsker dansk smørrebrød – og det der ser da bare ud til at være en højvkvalitetsudgave. Og håndfiskedeller?!
    wow!

    Jeg tror, at hvis jeg skal komme med et bud på sommerens bedste spise(r) så har det været tag-selv salatbordet på hotellet på Gran Canaria – og så det lille Røgeri på Rørvig Havn, der serverer en ond fiskefilet! Det var jo ligefrem frisk lækker fisk indeni det perfekt panerede fiskehylster… *drømme drømme*

    🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Emilie

      Ha ha – tak, det var virkelig også ren lågsus 🙂

      Og tror da nok lige at det lille Røgeri i Rørvig skal testes ved lejlighed!

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Det må du gøre!
      De er virkelig gode. Masser af fiske-delikatesser… mums altså! 😀

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

EN SLAGS THAI BEEF SALAD