FERIE-FROKOST PÅ DANSK MANÉR
Nu er jeg jo normalt vist begavet med en af verdens – eller i al fald Danmarks bedste kantiner – og i det lys kan sommerferien faktisk godt være en lidt kedelig affære når det kommer til frokosttid, og man lige pludselig selv er ansvarlig for at flække en eller anden slags frokost sammen.
I denne sommer har jeg dog haft min dejlige nye lejlighed og køkken at invitere gæster hjem til, hvilket også har ført til en masse dejlige rester fra feriens middagsmåltider, der dagen efter er doblet til nogle ret så habile frokost-madder! Og i anledning af den forestående weekend, hvor der ofte er lidt bedre tid til at hygge om frokosten, tænkte jeg, at det var oplagt at dele lidt dokumentation fra mine ferie-frokoster til inspiration.
Kan hurtigt afsløre, at det gennemgående tema er rugbrødsmadder (man er vel dansker – og er vel flyttet meget tæt på en Meyers Deli, hvor et halvt mørkt rugbrød indkøbt med jævne mellemrum, har været et lille ferie-treat).
Here goes en lille fotokavalkade:
Rødspættefilet (rester fra Rødder-menuen) stegt på panden med lidt Maille Sauce Tartare og toppet op med gode asparges, tomater og persille.
Old-school æggemad – æggesalaten blev bikset sammen af æg, mayo, creme fraiche, purløg og smagt til med karry, sennep, salt og peber og toppet med masser af purløg!
Flank-steak sandwich (rester fra flankmiddagen aftenen forinden) med bløde løg, tomater og asparges og en bund af Mailles Bernaise mayo.
Og frisk fra havnen (fra weekend i det vestjyske) – Slagter Sørens rugbrød med varmrøget laks og røræg (og ikke at forglemme, frisk purløg fra haven) + hånd-fiskedeller on the side!
Hvad har været jeres yndlingsfrokost-spise i den forgange sommer?
rugbrød med smør, avocado, parmesan, frisk basilikum og salt – mums!