SAVOJKÅL GONE ASIAN
Da jeg endelig langt om længe stødte på et fint frisk savojkål i Irma her for et par uger siden, var det om at slå til, da det ikke er hver dag, jeg falder over sådan et grønt hoved i de helt almindelige københavnske dagligvarerbutikker.
Savojkålen er siden det røg i kurven blevet brugt til lidt af hvert – bl.a. denne rare asiatiske søndagsmiddag foran fjerneren. Til ca. 2-3 personer skal du bruge:
- ca. et halvt hoved savojkål (ydre blade fjernet)
- 400 gram hakket oksekød
- 3 løg
- 3 gulerødder
- 1-2 røde peberfrugter
- en halv bakke bønnespirer
- en lille dåse kokosmælk
- limesaft, fiskesauce, chilisauce, soya, salt og peber
Start med at snit kålen og de øvrige grøntsager i fine strimler (på nær bønnespirerne, der bare skylles). Steg dit oksekød i lidt olie for rimelig høj varme i en wok eller stor pande, og tilsæt løgene. Lad løgene blive lidt bløde og tilsæt så kålen. Svits et par minutter og lad gulerødderne komme med ned til herlighederne. Når kål og gulerødder begynder at blive bløde, kan du starte med at smage det hele til. Hæld kokosmælk, limesaft, fiskesauce, chilisauce og soya i efter behov og præferencer og smag til. Lige inden servering smides peberfrugter og bønnespirerne med ned i wokken, så de stadig er sprøde og gode når wokretten når tallerkenerne, Og wupti – så er der lynhurtig og lækker aftensmad på ingen tid!
Nej hvor ser det lækkert og spændende ud! Opskriften skal helt klart huskes og gøres i brug en dag ;-).