KENDER DU KELEK?

FIN FINERE FIGNER

PhotobucketJeg er ikke den store haj til at holde styr på, hvornår der er sæson for hvad, når det gælder diverse frugt, grønt og andet spiseligt. Har nogenlunde styr på det der med stenbiderrogn i februar-marts-april-ish, men så stopper det ligesom også der. Stor var min glæde dog, da jeg her i weekenden spottede nogle rimelig billige og rimelig fine friske figner hos den lokale sommerhus købmand – det må jo næsten betyde, at de er i sæson!

For folk, der synes, at tørrede figner er for gamle mennesker med forstoppelse (hvad det måske også er…), så kan jeg berette at fignens friske fætter er en helt anden sag – mild og sart i smagen og med en god blød, sprød, chewy konsistens. Og så er den jo altså også bare ufattelig fin at se på! Særligt, hvis jeg selv skal sige det, når den som her ligger og troner i min fine nye Georg Jensen skål.

Disse figner her ryger nok i en simpel tilbehørssalat med olie-citron-dijon dressing, fintsmuldret gedeost og flydende honning. Og topper man denne kombi op med en god omgang parmaskinke har man en rigtig herlig frokost-ret i sig selv!

Hvad er jeres yndlingsret med friske figner?

PhotobucketPhotobucketPhotobucket

6 kommentarer

 • Tillykke med de 30 – du har mange år endnu, inden at tørre figner står på din menu 🙂

  Den flotte, nye GJ skål er nærmest som skabt til friske figner, flot, flot!

  Friske figner spiser jeg naturel, men dit forslag lyder rigtig godt og skal prøves. Tørrede figner skåret i små tern og iblandet en grovdej kan give nogle dejlige “gnave-boller”, og tilsættes yderligere finthakkede/-revne løg, kan du lave et madbrød, der passer til såvel salt kødpålæg samt oste. Disse opskrifter begyndte jeg at bruge som 26-årig, så de har 32 år på bagen. Dengang kunne tørrede figner kun købes ved juletid, så et mindre lager måtte til, deles i passende portioner og fryses ned 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emilie

   Hej Anjoe – Hmm – dine gnave-boller lyder virkeligt gode – de må prøves en dag! Og ja – friske figner natural er bestemt heller ikke en skidt ting – resten af fignerne blev til en dessert med flødeskum og ristede mandler i går – stærkt vanedannende:)

   Kh Emilie /G&G

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Laura E

  På morgenens yoghurt sammen med müsli, bananskiver og æbletern. Eller bagt med bacon og ahornsirup. Namme nam!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emilie

   Orv det lyder også virkelig godt Laura – kunne godt ha brugt nogle til min morgenmad her til morges – tror der snart skal købes nye forsyninger 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Utvivlsomt bagte figner med gedeost, balsamico, og valnødder <3

  Halver fignerne, dyb overfladen i balsamico, placer en skive gedeost på hver – giv et kværn sort peber – hvorefter de bages i 15 min. ved 180 grader, og pyntes derefter med valnødder og granatæblesirup eller tilsvarende. Nydes evt. med et godt glas vin og grov ciabatta.

  Det smager så åndssvagt godt, at man skulle tro, det var løgn (:

  – Anne

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emilie

   Åh altså, det lyder jo også virkelig godt Anne – og så super nemt samtidigt!!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

KENDER DU KELEK?