HVAD DER BLEV AF DE FINE FIGNER
Kan I huske mit indlæg om de fine friske figner? Dengang var planen for fignerne, at de skulle ned i en sund salat med lidt gedeost og andet godt. Det kom de skam også – men efter salatfesten var der stadig figner tilbage – og hvad gør en klog dame så??
En klog dame, beslutter sammen med to andre kloge damer, at ophøje fignerne til en slags sukkerfri dessert ovenpå kødsalat-gildet… Desserten var faktisk 100% sukkerfri for Julie og vores veninde A – men jeg havde noget virkelig go’ honning fra en københavner byhave-tur tidligere på måneden, som der bare måtte prøves sammen med fignerne. Julie og A virkede dog gevaldigt fornøjede over deres sukkerfri version, så den kan man sagtens satse på.
Vi startede med at hakke fignerne i ottendedele og anrette i tre små skåle. I mellemtiden blev der pisket en god lind flødeskum af ca. 1½ dl piskefløde (ikke for tung – det havde vi lige lært af Camilla Plum), fløden fik følgeskab af en halv teske vaniljekorn (eller halv stang vanilje).
Fløden blev smidt over fignerne i gode store klatter og til sidst toppet op med en omgang hakkede mandler, der forinden var blevet bagt i ovnen, så de var gode, en lille smule brændte i det og sprøde. Til sidst – hvis man vil have det søde med – så cirkles der en lille teske honning over herlighederne!
OK, eeelsker figner i den tørrede form! Og elsker figenpålæg… Men i den fraske form spiser man så også ‘skrællen’? Er helt i tvivl, og det der ser super lækkert ud! 😀