gane & gaffels muslingeskole - inspiration

RUSTIK KÅLSALAT

PhotobucketKan I huske kyllingefadene med diverse tilbehør fra min nye køkkenkærlighed – min Aarstidnerne basis grøntkasse? Til kyllingefad nr. 2 bød jeg udover de rare fyldte portobellosvampe også på denne simple kålsalat, der bl.a. indeholder min nye favoritkål, savojen.

Opskrift til ca. 5 personer:

  • 1/4 savojkål
  • 1/4 hvidkål
  • 2 røde pebre
  • 1 æble
  • 1 håndfuld ristede mandler
  • Dressing af: citronsaft, olivenolie, æblecidereddike, sennep, fløde (ikke nødvendigt), salt og peber

Salaten tilberedes meget simpelt ved, at kålen skylles og snittes så tyndt som muligt. Samme tur får peberfrugterne og æblet skæres i tilsvarende tynde både.

Dressingen røres sammen og hældes over kål, pebre og æble. Salaten må godt stå en ti minutters tid, så dressingen kan trække lidt ind i salaten. Lige inden servering hakkes de ristede mandler og drysses over hele herligheden.

Hvad er jeres yndlingskål – og hvordan skal den allerhelst tilberedes?

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

gane & gaffels muslingeskole - inspiration