EN KAFFESKEPTIKERS BEKENDELSER
Hej, jeg hedder Lise og jeg kan ikke lide kaffe! Ca. sådan præsenterede jeg mig selv, da jeg for nylig på vegne af bloggen tog til et rigtig fint arrangement hos Nespresso, som havde inviteret på baristaskole. På vejen derned var jeg flere gange ved at få kolde fødder. For hvad ligner det at dukke op som en vaskeægte kaffeskeptiker til et (nå ja) kaffearrangement? Men sagen er faktisk, at jeg gerne vil lære at drikke kaffe, god kaffe (jeg har ingen ambitioner om at lære at drikke sådan noget surt og bittert filterkaffe). Og at dømme på den måde Nespresso i den grad har stormet frem på det danske kaffemarked, så må de jo kunne et eller andet med deres små fikse maskiner og de nuttede kaffekapsler! Og det vil jeg vove den påstand, at de kan.
Jeg sippede til en del forskellige slags kaffer, og selvom jeg ikke fik lyst til at hælde dem ned med voldsom hast, synes jeg dog, at de nærmest var helt ok (og det er stort i min bog!). Og uden at dette indlæg skal lyde som ren reklame og ros af Nespresso, så tiltaler det mig sgu, at man brygger sin kaffe portionsvis på den nemmeste måde – der skal hverken stampes, males bønner eller noget. Nope, man vælger bare den flavour kaffe, man lige har lyst til, putter den i maskinen og trykker på en knap. Vupti! For rigtige kaffeconnisseurer, så kan jeg godt forstå, at det er liiiige nemt nok sluppet udenom kaffebrygningens fine kunst (hvilket et par stykker til arrangementet da heller ikke lagde skjul på). Og det er da også noget være miljøspild med de aluminiumskapsler, som ryger direkte i skralderen bagefter, MEN det er nemt, smart og det er god kvalitets kaffe (plus man på sigt vil kunne indlevere kapslerne til genbrug i butikken, mener jeg).
Og for lige at bevise, at jeg rent faktisk både lavede og smagte kaffe er herunder et lille udpluk af det, vi producerede den aften. Fra øverste venstre hjørne og med uret er der først et glas utrolig dejlig lyserød champagne (det er ikke kaffe, men bobler er bare altid dejligt!), dernæst et espressoshot med bailey-flødeskum på toppen, en “Fruity Columbian” (lidt skør iskaffe blendet med jordbæris) og sidst en espresso med After Eight i (nok min ynglings).
Hvad med jer, drikker I meget kaffe? Eller er der flere skeptikere derude?
Bitter filterkaffe… Du skulle skamme dig 😉 Det bedste er stadig væk alm. sort filterkaffe! Eller stempelkaffe.