DEN GODE SOVS

Reste-ragú på lammepølser

Photobucket

For nylig havde vi lamme-middag i det lille hjem. Her fik vi bl.a. nogle lækre lammepølser fra slagteren i Blågårdsgade. Lammepølserne er supersmagfulde, men blev en anelse for tørre.

Photobucket
Således så pølserne ud før de blev blendet 🙂

Vi havde en del til overs og sådanne rester skal jo bruges. Clausen foreslog, at vi kogte dem og blendede dem. Jeg kunne dårligt udtrykke min skepsis klart nok – og brugte en del af dagen på at overveje hvor sær en idé det dog var at blende pølser. Sidst på dagen, da jeg cyklede hjemad, gik der dog en prås op for mig. Måske var det en god idé! Man kan jo sagtens bruge fars fra pølser til at lave kødboller eller lignende af – og måske kunne farsen i pølserne, selvom den var tilberedt, godt gøre gavn, hvis man splittede den ad igen.

Og hurra for at jeg lod mig overbevise. Det viste sig nemlig at blive en superlækker og fortrinlig ret, som kunne laves ud af ting vi havde i køleskabet. En reste-ret af format!

Jeg brugte:

  • En rest stegte pølser (her lammepølser, er sikker på, at andet også kan bruges)
  • En ordentlig sjat rødvin, som ikke længere var så interessant at komme i glasset (restefokus fortsætter)
  • De forhåndenværende grøntsager, her bladselleri og gulerod. Tilføj gerne løg og hvidløg
  • Tomatpure
  • Frisk timian (andre krydderier kan helt sikkert også bruges)
  • Salt og Peber
  • Jeg brugte ikke en dåse flåede tomater, men hvis jeg havde haft en, så tror jeg kun at retten var blevet bedre!

Photobucket

Pølser og grøntsager smides i en gryde. Generøse mængder “træt” vin hældes over, timian og tomatpuré tilsættes og det hele får lov at stå og simre noget tid.

Photobucket

Allerede her livede pølserne noget op og blev saftige igen. Vi overvejede derfor også at stoppe tilberedningen her, men var nu blevet for nysgerrig efter at teste konceptet “blendet pølse”.

Photobucket

Grydens indhold blendes i stavblender, stor blender eller minihakker og hældes tilbage i gryden.

Havde jeg haft en dåse flåede tomater, havde jeg smidt den i her. Retten smagte formidabelt, men der manglede måske lidt sauce ved og det gjorde at det nærmede sig en lidt grynet fornemmelse. Flåede tomater eller måske noget fløde (eller begge dele) tror jeg havde været prikket over i’et.

Friskkogt pasta drænes (jeg laver altid 125 g tørret pasta pr. person, det er sjældent gået galt), vendes evt. rundt med lidt grønt – jeg brugte bredbladet persille og ragúen hældes over.

Photobucket

Servér med lidt parmesan el. lign. på toppen!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

DEN GODE SOVS