SKU' DET VÆRE EN SMÅKAGE?

SALAT MED JUL PÅ

Photobucket

Okay, det er måske liige tidligt nok med deciderede juleopskrifter (eller er det?), men denne måltidssalat fortjener altså spalteplads på bloggen asap, da den er ikke mindre end genial som alternativ jule-/vintermad.

Salaten er frisk og sprød med masser af mæthed og tyngde. Og så vender den julen lidt på hovedet! Jeg elsker julemaden og dens smage, men efter lidt for mange julefrokoster og andre julerelaterede arrangementer, hvor man skal være heldig hvis friske grøntsager er repræsenteret, bliver jeg big time kød- og fedttræt.

Photobucket

I denne salat er det netop de rå grønne vintersager, som man ofte kan savne, der er i fokus. Samtidig er anden også repræsenteret, da salaten er spicet op med stykker af anderillette.

Til to personers aftensmad – med en god rest til frokost dagen efter brugte jeg:

  • Rødkål – 1/3 af et lille rødkålshoved
  • 2 æbler
  • 3 jordskokker
  • En god håndfuld hasselnødder
  • En håndfuld persille
  • 1/3 granatæble
  • Anderillette – to store spiseskefulde (kan erstattes med andekød eller måske nogle frikadunser eller lignende on the side
  • Æblecidereddike og olivenolie samt urtesalt til det smager

Rødkål, æbler og jordskokker snittes tyndt. Jeg brugte mit mandolinjern. Hvis rødkålen stadig er lidt for grov, når den er snittet, så giv den en god omgang massage – det ordner noget af det trættende tyggearbejde for dig 🙂

Granatkernerne pilles ud af æblet, hasselnødderne hakkes og persillen ditto. Eddike og olie hældes over og det hele vendes rundt. Til sidst puttes anderilletten i salaten.

Haps!

 

 

9 kommentarer

  • Lyder som en lækker salat, som jeg egentlig godt kunne overveje til vores juleaften. Har egentlig aldrig overvejet at bruge rå jordskokker, men det skal da prøves.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Julie

      Ja, jeg tænker også at der skal laves noget lignende denne (nok bare uden and i selve salaten) til diverse julefrokoster og måske også juleaften (selvom jeg også pønser på noget grønkålsrelateret til den store aften. Det er bare så pænt – og godt – med noget grønt!).
      Jordskokker er fabelagtige rå, hvis du spørger mig. Også i salat med æbler, nødder og romainesalat med en skøn sennepsdressing! De har et endnu sprødere crunch end æblerne, som jeg er ret vild med 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ej men Julie, hvor ser det dog udsøgt lækkert ud! Selv når jeg næsten lige har spist bliver jeg sulten af jeres blog <3

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Julie

      Haha, Marie, jeg kender det alt for godt. Det kan være farligt at browse madblogs. Men jeg kan altså hilse og sige, at salaten er helt i top! 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hvor ser det lækkert ud! – elsker frisk rødkål – har inviteret hele familien på flæskesteg med det hele på søndag, og da jeg ikke er til den varme slags, blive det også en omgang frisk rødkålssalat med cashew, rødkål, appelsin og vinagrette med citron og granatæblesirup 😀

    – Anne

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Julie

      Anne, det lyder jo fabelagtigt! Granatæblesirup lyder som et skønt sidekick til en rå rødkålssalat. Jeg skriver det bag øret! God fornøjelse med flæskestegsgildet!

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Tak skal du have, jeg glæder mig helt vildt – særligt med billederne af din julesalat for øjnene, så kan man ikke vente med at sætte tænderne i en omgang rødkålssalat 😀
      God weekend.

      – Anne

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Det ser godt ud!

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Julie

      Hej Magnus – Dejligt at høre. Synes også selv, at den var et hit og vil forsøge at huske at inkludere noget sprødt og friskt i den kommende julemåned! 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

SKU' DET VÆRE EN SMÅKAGE?