FLÆSKESTEGSFEST PÅ CAFE LINDEVANG
Skærtorsdag aften tilbragte jeg på et af Københavns lettere skjulte steder, Café Lindevang, som efter min mening er en vaskeægte lille brun perle i det københavnske restaurantliv. Når du kigger lidt nærmere på billederne her, giver betegnelsen brun formentlig sig selv. Man kunne også kalde det autentisk, dansk, gammeldaws og så videre. Det er det hele.
Men vigtigst af alt, så passer det slet ikke, det der står på skiltet. Maden er faktisk lige i nærheden af fremragende inden for sin disciplin! Og med et menukort der udover flæskesteg byder på schnitzel, kalvelever, frikadeller, hakkebøf og engelsk bøf, camembert frit, gorgonzola med rå æggeblomme, pandekager med is og mere i den boldgade, så rammer vi lige ind i mormors kødgryder og en smag af det gode gamle danske, som man bare en gang i mellem MÅ have!
Jeg har efterhånden været der en god håndfuld gange og valget falder som regel på flæskesteg. I torsdags da vi inspicerede serveringen nærmere kunne jeg egentlig godt forstå hvorfor. Serveringen er – som alle andre hovedretter – rustik og storladen. Der er nok til alle! Ribbensstegen var kødfuld, perfekt tilberedt, så kødet var dejligt mørt og medgørligt, sværrene var knasende sprøde, sovsen næsten sort og med en skøn intens kødsmag, de hvide kartofler perfekt kogt, agurkerne knasende sødsyrlige og selvom de brunede kartofler kom fra et glas, så var de lige som jeg kan lide dem og leverede et herligt sødt element til tallerkenen. Eneste element jeg ikke festede over var rødkålen, men jeg er kun til hjemmegjort varm rødkål eller rødkålssalat, så der var ikke nogen overraskelse i det.
Alt i alt var det et superfornøjeligt gensyn med Cafe Lindevangs gavmilde portioner og skønne stemning. Maden kalder på et lidt andet klientel end mange af de andre steder, jeg kommer, og er særligt præget af store mænd, der kan tage fra. Jeg havde udover min svigerinde selv medbragt to, der formåede at spise hhv. 4 og 3 tykke skiver flæskesteg og kvæle et par store fad. Lige som det skal være på Lindevang.
Stedet har også et snapsekort, som er værd at kigge nærmere på, hvis man er til den slags. Selv nøjedes jeg med et par danskvand, selvom fordøjelsen godt kunne have brugt en dram til at hjælpe med den store opgave.
Vi sluttede af med at dele en enkelt omgang pandekage med is. Klassisk servering med flødeskum og chokoladesauce til, og med et dejligt pift af appelsin.
Ahh. Café Lindevang får altså mine varmeste anbefalinger, hvis den skal stå på gammeldags dansk mad og nostalgi. Tror jeg må ud og kigge nærmere på deres gårdhave til sommer! Hvis I er blevet nysgerrige, kan I finde Café Lindevang her.
Har du været på Café Lindevang? Eller kender du lignende steder, hvor kvaliteten også er i orden?
Uhm! Flæskestegsfest er den bedste form for fest jeg ved! Især hvis den inkludere store mængder surt og/eller sovs! Ser så lækkert ud.
– Anne