LCHF KYLLINGELASAGNE
Jeg har haft en craving efter lasagne i lang tid! Men da jeg til daglig forsøger at holde mig fra kulhydrater – og dermed også pasta! – så er det ikke så nemt at efterleve denne craving. Troede jeg. For man kan sagtens lave lasagne uden pasta, fandt jeg ud af. I stedet for lasagneplader brugte jeg aubergine i skiver, og i stedet for den traditionelle bechamelsauce (med mel i), lavede jeg en sauce på blendet løg, fløde, creme fraiche og ost (det lyder måske lidt funky, men det smager virkelig godt). Lasagnen var kraftigt inspireret af den efterhånden kraftigt voksende tendens, LCHF (Low Carbs High Fat). Den minder til dels om Paleo, som jeg stadig forsøger at leve efter så vidt muligt.
Så hvis du, som jeg, prøver at undgå kulhydrater i din kost og gerne vil skrue op for grøntsager, kød og fedt, så vil jeg varmt anbefale dig denne “næsten-lasagne” – faktisk blev min kæreste så begejstret for den, at han udbrød, at den var bedre end rigtig lasagne! Jo jo 😉
Til 4 personer
2 løg, hakkede
3 store gulerøddder, revne
3 fed hvidløg, hakkede
2 håndfulde champignoner, skivede
400 g hakket kød (jeg brugte kylling)
1 dåse flåede tomater
Soltørrede tomater
Salt, peber, frisk chili, timian, oregano mm.
Ostesauce:
Smør
Ca. 1 dl fløde
1 løg, revet
3-4 dl creme fraiche
1-2 håndfulde revet ost
Muskatnød, salt, peber
1 aubergine
Start med at skære auberginen i tynde skiver, salt den og lad den stå og trække. Herefter steger skiverne på en pande, til de får lidt farve.
Til kødsaucen svitses først løg, hvidløg, gulerødder og champignoner. Hæld det derefter op i en skål og hæld kødet i gryden og brun det godt af. Tilsæt derefter atter grøntsagerne, flåede tomater, soltørrede tomater og krydderier og lad det stå og koge godt sammen (jo mere tid du har, desto bedre bliver det).
Imens kødsaucen simrer, smeltes smør i en en anden gryde og løget klares heri, hvorefter resten af ingredienserne tilsættes og saucen varmes forsigtigt op, så den ikke skiller.
Og herefter er det bare business as usual, når det kommer til lasagne. Kødsauce, ostesauce og aubergine lægges skiftevis i lag med lidt ekstra revet ost øverst og lasagnen bages ca. 30 min.
Retten er meget lidt fotogen! Men jeg lover, at den smager fantastisk 🙂
Men den lyder saftsuseme lækker, Lise! 🙂