PSSST.. NYT MADPROGRAM COMING UP

BURNING LOVE

 photo braendendekaerlighed3_zps1a6df2d2.jpgA ka brændende kærlighed… I en lettere versioneret, men stadig fuldfed og comfort food agtig version… Det var lige præcis, hvad der stod på menuen til aftensmad 2. påskedag hos mig, da det lige præcis var det mit køleskab og køkkenskabe kunne mønstre.

Til 2 personer brugte jeg:

Til mosen
5-6 kartofler
2 gulerødder
1 dl piskefløde eller sødmælk
1 spsk smør
1 spsk mild gorgonzola
Salt og peber

Til toppingen
1 stort løg eller to små skåret i fine tern
3 kålpølser skåret i tern
7-8 champignoner skåret i mindre tern

Kartofler og gulerødder blev skrællet og skåret i mindre stykker og kogt i usaltet vand til de var gode og bløde og klar til at blive most. Imellemtiden blev løg, champignon og kålpølser skåret i deres respektive tern og svitset på panden. Kålpølserne først til at afgive lidt fedstof, løgene derefter og de sidste ca. 5 minutter røg champignonerne med på panden. Mens toppingen stod og simrede for ganske svag varme efter at være blevet godt brunet, blev kartofler og gulerødder pisket sammen til mos med de øvrige ingredienser (+ en lille smule af kogevandet, som der tilbageholdes i gryden), og smagt til med de øvrige ingredienser og salt og peber.

Og ja – så var der mad på bordet til to sultne damer, der havde gået en god lang gåtur på Nørrebro, Frederiksberg og omegn forinden, og derfor totalt havde fortjent den gode varme mormormad!

 photo braendendekaerlighed2_zpscd4facbc.jpg  photo braendendekaerlighed_zpsf587e7b4.jpg

10 kommentarer

  • Årh ja, det får jeg bare aaaalt for sjældent !!! Herhjemme laver jeg ofte topping med lidt æbler også, de giver en lækker syrlighed 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Emilie

      Uhmm – det lyder også som et virkelig godt indspark – sådan lidt æbleflæsk som topping til mos 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • A+K

    Gud, hvor er det længe siden jeg har fået brændende kærlighed. Det ser ellers godt ud – en gang bløde løg ville heller ikke skade 😀
    Og så er porcelænet jo bare så smukt<3

    – Anne

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Emilie

      Uhmm ja – masser af bløde løg er altid godt – og er også selv ret forelsket i de tallerkener 😉

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sjovt, kæresten og jeg biksede også brændende kærlighed sammen til aftensmad i går 🙂

    x Sofie /densia

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Emilie

      Det må være noget med vejret og hyggelig comfort food, der bare passer helt perfekt sammen:)

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Uhm, det smager altså bare så godt 😀 det får jeg for sjældent!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mums det ser lækkert ud – den opskrift må jeg prøve 🙂

    /Camilla – http://www.fitnrun.bloggersdelight.dk
    En blog om træning, løb og sund livsstil.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ej, hvor er det sjovt! Jeg har præcis de samme tallerkener, men det er nogen jeg har arvet fra min morfars restaurant. 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Emilie

      Åhh, hvor er du heldig Julie – ville også gerne have en morfar at arve fine tallerkener fra 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

PSSST.. NYT MADPROGRAM COMING UP