FORÅRSDRIK: NEM HJEMMEGJORT GINGER ALE – UDEN TILSAT SUKKER
Første gang jeg smagte Naturfrisks ginger ale fik jeg en aha-oplevelse. Det er jo SÅDAN en ginger ale skal smage. Af ingefær (Sorry Sweppes). Da jeg så fik fortalt af en veninde, at der ikke er tilsat sukker i Naturfrisks ginger ale, så elsker jeg den bare en smule mere. Det er der i øvrigt heller ikke i deres myntebrus, som jeg stadig har til gode at smage.
Den anden dag fik jeg imidlertid lyst til at lave mine egen hjemmegjorte variant. Inspirationen tog jeg fra Naturfrisks flaske. Deres ginger ale består nemlig af kulsyreholdig æblejuice og ingerfærkoncentrat.
Du skal bruge:
- Danskvand
- Æblejuice (jeg brugte Irmas koldpressede)
- Friskrevet ingefær
- Et skvis citron
Mængderne er lidt svære at angive på skrift, men tjek øverste billede. Her har jeg prøvet at give et visuelt praj om fordelingen af danskvand/æblejuice.
Har du en sodastream, så start med at lave danskvanden. Og giv den gerne lidt flere bobler end du plejer – den skal jo blandes med æblejuicen, som er uden bobler. Køber du din danskvand, så lad være med at køb én med blid brus til dette projekt. Det vil blot gøre ginger alen flad.
Riv en god portion ingefær fint. Jeg brugte lidt mere end du ser her på billedet, men jeg kan også godt lide, at ingefæren spiller hovedrollen.
Hæld danskvand i dit glas. Top op med æblejuice. Pres saften ud af den fintrevne ingefær og ned i glasset. Giv citronen et godt klem over glasset og rør godt rundt. Smag på sagerne og justér alt efter om ginger alen mangler sødme (mere æblejuice), spark (mere ingefærsaft) eller syre (mere citronsaft). Jeg drak først lidt af min uden citronen, og jeg synes virkelig at citronen fuldendte drikken.
Ginger alen udgør en helt perfekt forårs/sommerdrik og jeg skal helt sikkert nyde et glas eller ti på altanen inden længe! (Selvom den også gjorde sig godt til lidt tekstarbejde i forårssolen på kontoret)
Den lyder vildt lækker og til at slå en hver forkølelse væk med 🙂