TIP: NU KA' DU FÅ RAMSLØG I NETTEREN!

SMUK SMUKKERE STENBIDERROGN

 photo stenbiderrognsforret5_zpsf05b961f.jpg photo stenbiderrognsforret3_zps80447199.jpgHvis du stadig er så heldig at kunne opdrive en omgang stenbiderrogn uden at det koster dig en formue, så er det virkelig nu, der skal slås til – for der er laaang tid til, at vi ser den skønne stenbiderrogn igen. Jeg havde været så forudseende at købe en ordentlig bøtte og smide i fryseren til bedre tider – og disse bedre tider fandt jeg her for et par uger siden, da jeg skulle have søde damer til madklub.

Stenbiderrognen blev til denne fantastisk smukke forret, der udgjorde et rigtig værdigt alternativ til den klassiske stenbider-servering med creme fraiche og rødløg.

Den bestod af fire enkle komponenter:

  • Stenbiderrogn – drysset med salt og citronsaft
  • Finthakkede rødløg
  • Flødeost pisket med peber, citronsaft og citronskal
  • Hjemmelavede kartoffelchips – ultratyndt skåret på mandolinjernet, stegt i smagsneutral olie og lagt til tørring på køkkenrulle og drysset med havsalt

Det sværeste i denne proces var helt klart chipsene – men det er faktisk bare at være over dem hele tiden. Olien skal være så varm, at den sprutter om træet, når man stikker ‘den forkerte ende’ af en tændstik i olien – og så er det ellers bare at smide de fine tynde skiver kartoffel i olien lidt af gangen og tage dem op, så snart de er blevet gyldne.

Ja – og så er det bare at anrette den imponerende smukke lille hapser. Jeg havde kun lidt persille i krydderurte-forrådet – men purløg vil garanteret gøre sig rigtig godt til – og lidt grønt skal der næsten til for, at det ikke bliver for fersk.

Måske det var sådan en lille sag, der skulle smides med på frokostbordet her i pinsedagene, hvis gæsterne skal imponeres?

 photo stenbiderrognsforret4_zpsec8daabe.jpg photo stenbiderrognsforret2_zpsb4f40bca.jpg photo stenbiderrognsforret_zpscce6a586.jpg

 

3 kommentarer

  • Ida

    ÅRh hvor ser det lækkert ud og stenbiderrogn smager så lækkert.
    Inviterer du ikke mig med, næsten gang du holder madklub? 😉

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Emilie

      Haha – tak Ida – og ja – det kan være jeg skal begynde at sælge billetter til madklubberne 😉

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ja hold op hvor ser det lækkert ud!!! Nam nam, får pludselig lyst til noget stenbiderrogn… Jeg vil også gerne skrives op til en billet;) hehe

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

TIP: NU KA' DU FÅ RAMSLØG I NETTEREN!