SOMMER, SOL & GRILL

SQUASHKAGE A LA DRONNINGEMAD

 photo squashkage01_zps94add202.jpg

Forleden stod den på eftermiddagsgæster til kage og the – nemlig mine folkeskoleveninder. Så hyggeligt!

Jeg gik dagen før i gang med en større eftersøgning for at finde den helt rigtige kage at bage – det var både en indre søgning efter hvad jeg nu egentlig havde allermest lyst til for en kage i denne verden, samt en mere ekstern søgning efter inspiration til beslutningen. Da jeg (hjulpet på vej af squash og gulerødder i køleskabet som skulle bruges) havde besluttet mig for en squashkage gik en mere målrettet søgning i gang. Efter den bedste opskrift.

Når det kommer til gode kageopskrifter er et af mine steder at søge altid hos Dronningemad. Ikke bare skriver hun sjovt, hun er også så tilpas glad for kager, at hun ikke stopper før hun har fundet den ultimative opskrift. Det giver en ret god træfsikkerhed for succes, når man hapser en af hendes opskrifter.

Jeg kastede mig derfor over denne opskrift og justerede kun en smule – jeg havde nemlig ikke helt nok squash, men til gengæld nogle gulerødder, jeg gerne ville have brugt.  Derudover havde jeg nogle meget triste og tørre rosiner, som jeg tænkte nok ville vågne lidt op, hvis de kom ned i en laber dej, så de røg også i. Valnødder havde jeg ikke – og jeg glemte simpelthen at putte substitut-nødder i. Jeg skruede også lidt op for krydderierne. Elsker krydrede kager!

Derfor kom min opskrift til at se sådan her ud:

  • 300 g brun farin
  • 4 æg
  • 2 dl rapsolie
  • 275 g mel
  • 2-3 tsk kardemomme (gerne friskstødt, hvis du har til det)
  • 5 tsk kanel
  • 3 tsk vanillepulver (eller dine egne blendede tomme vanillestænger)
  • 1-2 tsk stødt ingefær
  • 1 knsp muskatnød
  • Et drys stødt nellike
  • 1/2 tsk salt
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 tsk natron
  • 250 g revet squash
  • 100 g revet gulerod (obs – du skal gerne op på Dronningemads 400 g grønt – smid derfor 50 g ekstra af enten gulerod eller squash i)
  • 1 dl rosiner
  • 1 økologisk citron, skal til kagen, saft til frostingen
  • 1 bæger philadelphia naturel
  • Flormelis efter smag

Det virker af mange ingredienser, men læs lige listen igennem – meget af det er jo krydderier, og hvis du mangler et enkelt eller to, ja så går det nok også uden!

Jeg legede lidt med billederne undervejs og forsøgte at tage nogle lidt anderledes billeder end jeg plejer..

De får lov at stå sammen med resten af opskriften:

Ovnen forvarmes til 185 grader. Squash og gulerod rives groft på rivejernet. Pisk æg, brun farin og olie sammen med elpisker. Blandingen skal være luftig og ensartet.

 photo squashkage04_zps31ed82e2.jpg

 photo squashkage03_zps6dfd33e4.jpg

Bland mel, bagepulver, natron og alle krydderierne sammen for sig og vend dem ned i æg-farin-olie-blandingen.

 photo squashkage02_zps07b5a08e.jpg

 photo squashkage05_zpscee2817d.jpg

 photo squashkage06_zpsf5ffb836.jpg

Smid squash, gulerødder, rosiner og evt. nødder ned i dejen og vend godt rundt. Smør en springform med lidt olie eller smør og hæld dejen heri.

 photo squashkage07_zpsfd7acfdb.jpg

 photo squashkage08_zps88551c6e.jpg

Giv kagen 45-50 minutter. Hold øje med den efter 30-35 minutter. For at tjekke om kagen er færdig, så stik en kniv eller en strikkepind i midten. Kommer den op uden dej, er kagen færdig.

Lad kagen køle af og rør så citronsaft, philadelphia og flormelis efter behov (start med 1-1,5 spiseske og se hvordan du synes om smagen herefter) sammen og smør det ud over den afkølede kage. Pynt evt. med lidt reven citronskal til sidst.

 photo squashkage09_zps6d89ab5a.jpg

 photo squashkage10_zps3adfe1b8.jpg

 photo squashkage11_zps94b2836d.jpg

Et voila!

Og gør så lige dig selv den tjeneste at stik ind og kig Dronningemads opskriftindeks igennem. Jeg tør næsten vædde med, at du finder noget du bare MÅ lave!

 

3 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

SOMMER, SOL & GRILL