SOMMERSK MÅLTIDSSALAT

MIDDELHAVSFRIKADELLER MED TO SLAGS DIP OG TABOULEH

 photo svansoe16_zps5b3713a4.jpgSom I kunne læse i sidste uge, deltager Gane&Gaffel i en Cook-off sammen med en række andre bloggere. Cook off’en er sponsoreret af Svansø og vores opgave lød på at udvikle en opskrift med nogle af deres produkter. Derfor var vi de glade modtager af en gigantisk kasse med alskens Svansø-produkter, som har stået hos Emilie og ventet på at blive taget under kærlig behandling.

Svansøs motto er “God mad i godt selskab” og derfor var vi helt enige om at der måtte en tøseaften til for at vi kunne udvikle en god opskrift og nyde maden i hinandens selskab. Tirsdag mødtes vi derfor hos Emilie og gjorde klar til at gå i krig.

Der var virkeligt mange gode produkter at vælge i mellem og derfor også mange veje at gå (og vi var svært fristede til at springe ud en masse forskellige ting 😉 ). Vi blev dog hurtigt enige om én retning. Svansøs grundlægger, Peder Svansø var nemlig en af pionererne i Danmark til at udbrede det sydlandske køkken herhjemme i andedammen.

Derfor skulle vores mad have et sydlandsk præg, men stadig have noget genkendeligt og hjemligt over sig og være noget, man kan bikse sammen på en helt almindelig hverdagsaften.

 photo svansoe1_zps722bbcfc.jpgMed udgangspunkt i nogle af de lækre glas og poser, Svansø havde sendt os, blev menuen følgende:

Middelhavsfrikadeller med chili pesto, soltørrede tomater, revet squash og feta. Hertil to lækre dips: En artiskokcreme lavet på  grillede artiskokker og hvidløgsaioli og en fetacreme med chili pesto. Og som grønt indslag en lækker tabouleh med couscous, tomat, agurk, bredbladet persille, koriander, citronskal- + saft og rødløg.

 photo svansoe18_zps4ec8f7e6.jpgMåltidet er forholdsvist nemt at lave, har masser af smag og ligger let i maven. Og så synes vi selv, at vi ramte fusionen mellem det hjemlige og sydlandske/eksotiske rigtigt godt. Frikadeller smager en anelse af barndom, men her blev de for alvor piftet op både “indvendigt” med masser af smag og “udvendigt” i form af de mildt sagt ret fantastiske dips. Det er helt vildt, hvordan et par forskellige saucer kan løfte en ret adskillige niveauer!

Til middelhavsfrikadeller (ca. 4 pers.) skal du bruge:

  • 500 g hakket kalv og flæsk
  • 1,5 dl mælk
  • 1 æg
  • 1 lille rødløg, groftrevet
  • 1/2 lille squash, groftrevet
  • 1 lille damehåndfuld havregryn
  • 100 gram feta, grofthakket
  • 3 tsk Svansø chili pesto
  • En god håndfuld Svansøs soltørrede tomater på glas, grofthakket
  • Salt og peber

Sådan gør du: 

Start med at rør kødet sejt med lidt salt

Slå ægget ud i kødet, tilsæt det groftrevne løg og rør det ud i kødet.

Tilsæt squash, havregryn, chili pesto, soltørrede tomater, feta, havregryn, salt og peber og rør farsen godt igennem.

Lad gerne farsen stå og hvile lidt, fx mens du laver dips og hakker til taboulehn.

Start med at stege en lille test-delle på en mellemvarm stegepande med lidt fedtstof og smag på den: Er der salt nok i? Peber? Skal den have lidt mere chilipesto? Justér din fars, form frikadellerne og steg dem ved middelvarme på begge sider til de har fået god farve og er gennemstegt.

 photo svansoe8_zpse0de6b28.jpg photo svansoe9_zps99f50614.jpg

Og så til de to dips:

Artiskokcreme (4 pers.)

  • Et halvt glas Svansø grillede artiskokker
  • 3 spsk Svansø hvidløgsaioli
  • Citronsaft
  • Salt og peber
  • Evt. lidt mælk til at justere konsistensen

Sådan gør du: 

  • Blend de grillede artiskokker med hvidløgsaiolien og et skvis citronsaft eller to i en stavblender.
  • Konsistensen bliver ret grov, men er den for tør i det, så justér konsistensen med lidt mælk og blend igen.
  • Smag til med salt og peber og evt. lidt citronsaft

Tomatfeta-dip (4 pers.) 

  • 100 gram feta
  • et halvt glas bruschetta spread fra Svansø

Sådan gør du: 

Mos fetaen med bruschetta spread’en til den ønskede konsistens og juster evt. selv mængden af spread’en

 photo svansoe3_zpsb6aac9bd.jpg photo svansoe13_zpsb9c251b2.jpg

 Tabouleh (4 pers.)

  • Et halvt bundt bredbladet persille
  • 2 dl cous-cous
  • 4 store tomater
  • En halv agurk
  • Et halvt rødløg
  • Saft og skal af en øko-citron
  • Olie
  • Salt og peber
  • Frisk koriander efter smag og behag

Sådan gør du: 

Hæld kogende vand, salt og en sjat olie på cous-cous’en og lad det trække til det er mørt (10 minutters tid)

Hak persillen fint (du kan sagtens bruge både blade og stilke)

Snit de andre grøntsager fint (husk at udkern tomaterne, ellers bliver salaten noget sjappet)

Bland couscous og alt det grønne, hæld lidt olie på, den pressede citron og skallen ud over og bland den godt

 photo svansoe11_zps1ec7e266.jpgDet færdige resultat blev virkelig godt, hvis vi selv skal sige det! 🙂 Og vi kan på det allervarmeste anbefale de Svansø produkter, som vi brugte her.

Som vi fortalte om i sidste indlæg om denne CookOff, så er det her en konkurrence med nogle andre dejlige bloggere. Vinderen af vores blog-CookOff vil blive kåret i slutningen af juni, og bloggen bag vil vinde en rar præmie.

Det er dog ikke kun os bloggere, der kan være heldig at løbe med en præmie – for vi har også fået mulighed for at udlodde en rar goodiebag til en heldig læser her på bloggen. Det eneste du skal gøre for at være med i konkurrencen om goodiebag’en er at:

  1. “Like” indlægget
  2. Skrive i kommentarfeltet nedenfor, at du deltager i konkurrencen
  3. Besøge Svansøs Facebook side og afgive dit “like” på den bedste opskrift – og vi synes jo klart, at I skal stemme på os! 🙂

 photo svansoe15_zps5354c82c.jpg

 photo svansoe16_zps5b3713a4.jpg photo svansoe17_zps4c54793a.jpg

Dette indlæg er sponsoreret, men er 100 % udtryk for vores egne holdninger :)

37 kommentarer

  • Johanne Leth Sønnichsen

    Det ser lækkert ud! Indlægget er liket, og jeg vil meget gerne deltage i konkurrencen 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Laura Møller

    Jeg havde allerede på forhånd besluttet at like opslaget, så jeg hurtigt kunne finde tilbage til det, når jeg havde brug for inspiration til aftensmaden! 🙂
    Jeg vil rigtig gerne deltage i konkurrencen!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Bodil

    Årh hvor lækkert – jeg vil skam gerne deltage 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Simone Birk Wittorff

    Jeg vil også super gerne deltage i konkurrencen 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Marianne Poulsen

    Jeg vil gerne deltage i jeres lille konkurrence om svanesøe’s goodibag håber jeg har gjort det man skal er ny i det med at følge en blog – skriv endelig hvis jeg har lavet en fejl. Ops. Ser lækker ud og den vil jeg prøve

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Yum, det lyder lækkert 😀

    Jeg har liket og stemmer når de kommer op på deres side 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mie

    Det ser rigtig lækkert ud! Jeg vil gerne deltage i konkurrencen 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anne

    Jeg deltager!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katrine Gunnersen

    Elsker madblogs på FB! Så kan jeg hele tiden blive inspireret. Og det lyder lækkert og ikke for besværligt 🙂 Krydser fingre for jer

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ditte

    Hold nu op, hvor ser det lækkert ud. Og vil jeg dog gerne deltage i konkurrencen om en Svansøe goodiebag 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nøj det ser lækkert ud sikke dog noget dejligt sommermad.
    Det skal klart prøves 😉

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Elise Lykke Jensen

    mmmm…mundvand løber løbsk.
    indlæg liket og vil selvfølgelig gerne deltage i konkurrencen 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Elise Lykke Jensen

    skrev en kommentar men den er ikk blevet slået op her, ved ikke om I skal godkende eller? men har ihvertfald liket indlægget og svansøs side og vil gerne deltage i konkurrencen. 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ida

    Jeg vil gerne deltage i konkurrencen 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg må indrømme at jeg ikke kan holde de billeder ud!!! For jeg bliver alt for lækkersulten… ØJ hvor det ligner Lene-mad når det er allerbedst!

    Tak for opskriften – den er pinnet!
    KH Lene, Nifty By Nehl

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Det ser godt nok lækkert ud, tak for dejlig inspiration 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ihh altså jeg vil da rigtig gerne være med i den her Svansø konkurrence :

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • sidsel Gebka Schwarz

    Yes! Jeg vil med glæde deltage i konkurrencen! 😀

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Camilla Holm Hansen

    Jeg deltager i den her skønne konkurrence 😀

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cecilie Kobbelgaard

    Mmmmm Tabouleh! En klassiker på vores middagsbord. Jeg vil helt sikkert prøve denne opskrift og vil meget gerne deltage i konkurrencen…

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Louise

    Uhm, hvor ser det godt ud! Jeg vil også gerne deltage i konkurrencen 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Stephanie

    Jeg er vild med de lækkerier i har tryllet frem, sjov udfordring. Og jeg er med på konkurrence.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lise

    Jeg deltager 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Koriander… Kan se at der er noget jeg skal prøve at vende mig til.

    Og mens jeg ser dette indlæg, kan jeg mærke sulten krybe ind på mig.

    I har fået like med på vejen, for hyggemad hvor man kan nippe lidt til det hele, er jeg stor fan af.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • I får selvfølgeligt mit like! 🙂
    Jeg er helt klart med i konkurrencen 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hvor ser det altså bare lækkert ud! Jeg vil gerne deltage i konkurrencen. 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kristina K

    Jeg er med:)

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg deltager i denne super konkurrence! 🙂

    http://www.helleialanya.bloggersdelight.dk

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nanna

    Det ser lækkert ud 🙂 Vil også rigtig gerne deltage i konkurrencen.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kristina

    Mums.. Jeg smider også gerne et like og deltager i konkurrencen. Håber I vinder 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Stine B

    Jeg deltager – og I har lige fået en stemme mere oven i hatten på Svansø 🙂

    Tak for en fin blog.. 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Charlotte

    Deltager meget gerne i konkurrencen:-)

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ida

    Så er der liket og stemt på Jer! Kunne være skønt med sådan en øko-goodiebag 😀

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katrin Julius

    Synes helt klart at i SKAL vinde – har fået min stemme i hvertfald! 🙂
    :v

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Stefanie

    Lige på falderebet – jeg deltager og hepper på jer (og på mig selv)

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Fannie

    Så er der både liket her og der! I er for seje. Håber jeg får lov til at afprøve jeres lækre opskrift med en goodiebag! Mums

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • trine vb

    jeg deltager da!

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

SOMMERSK MÅLTIDSSALAT