CITRUS-BRUS

SOMMERSK MÅLTIDSSALAT

 photo maringltidssalat03_2_zps9e6666d8.jpg

 photo maringltidssalat01_zps1c2be843.jpg

Når vejret arter sig, som det bl.a. gør i dag, er det ikke altid, at man har brug for store tunge retter til aftensmad. Sidst det for alvor var godt vejr rodede vi derfor et par salatbøger igennem for inspiration og endte med denne fyldige og sprøde alt-i-ét-salat med røget makrel.

Vi danskere er jo ikke heelt så gode til at spise fisk, som vi kunne være. Men røget makrel må altså siges at være en rigtig god og nem løsning, hvis du har ønsker om at smide lidt mere fisk indenbords. For det første er den tilberedt fra start, så dén del behøver du slet ikke at tænke på (du kan dog varme den i ovnen,  hvis du skulle have lyst – ikke noget der vil gavne denne salat).

Derudover er den god og fed – den slags fisk skal man også huske at spise – her er der nemlig en masse af de gode fedtstoffer på spil. Og sidst men ikke mindst, så er sådan en krabat altså ikke noget der lænser pengepungen. Den fås i Netto til omkring 20 kr. og til denne salat og to sultne typer brugte vi en halv. Dvs. for 5 krs fisk pr. mand. Det er altså svært at være utilfreds med den pris.

 photo maringltidssalat02_zpsb414a031.jpg

Salaten er inspireret af en af Meyers gode opskrifter fra hans Salatværksteds-bog. Vi trak lidt fra og lagde lidt til, så det passede med, hvad vi havde tilgængeligt. Prøv dig frem, med hvad du nu har lyst til, men tænk gerne i, at der skal være noget blødt, noget sprødt, noget skarpt i smagen og noget der er mere neutralt. Så får du den sjoveste, mest vellykkede salat ud af dine anstrengelser.

Vi brugte:

  • Blomkål skåret i mindre buketter (næste gang bliver de skåret i meget tynde skiver på mandolinen – her var de lidt for store)
  • Agurk skåret i lange, meget tynde stave
  • Kogte kartofler skåret i skiver
  • Rødløg i tynde ringe
  • Radiser skåret i skiver (dejligt skarpt i smagen til det fede og røgede)
  • Hjertesalat i mindre stykker
  • Stegte asparges skåret over et par gange på tværs
  • Og så en halv makrel selvfølgelig

Ovenstående blev vendt i lidt olie-eddike-dressing og fik et kværn eller to med salt og peber.

Til salaten serverede vi en genial rygeostdressing til – også fra Meyers salatbog. En god begyndersag for rygeost-skeptikere og -debutanter.

Den bestod af: 

  • 50 g rygeost
  • 1/2-1 dl sødmælk (start med en halv og justér herefter..)
  • 2 spsk citronsaft
  • 1 spsk god olie (oliven eller raps)
  • Salt og peber
  • Evt. 1/2 tsk sukker

Det blev et dejligt semi-let men alligevel mættende måltid på altanen.. Og se bare: Der blev spist op!

 photo maringltidssalat04_zps897339a7.jpg

 photo maringltidssalat05_zpsedc491df.jpg

2 kommentarer

  • Åh, det ser alt for godt ud!

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Julie

      Det var også virkeligt lækkert. Sidder og tænker at salaten også kunne laves med laks bagt i ovnen eller stegt på panden. Mhhh!

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

CITRUS-BRUS