EMILIE OG JULIE - GOURMET BLOGGERS

GRØN PAD THAI

 photo padthai2_zps7a38a166.jpg

Når aftensmaden hjemme hos mig skal være nem og hurtig (og sådan en lille smule trøstespiseagtig – a la – æv en lang dag på arbejdet, nu skal jeg gøre noget godt for mig selv) har jeg det med at forfalde til enten hurtige pastaretter eller hurtige nudelretter – længe leve de kulhydrater der 🙂

Det var også tilfældet her en af de første aftener efter sommerferien, hvor det for alvor føltes som verdens største bedrift at have klaret sig gennem arbejdsdagen. Og i den anledning kom aftensmaden til at bestå af en hyggelig grøntsags pad thai, der samtidig tjente det gode formål at fungere som støvsuger for resterne i køleskabet.

Jeg brugte:

 • Blue dragon ægnudler – regn med ca. en ‘rede’ per person
 • 1-2 æg per person
 • Broccoli
 • Rødløg
 • Squash
 • Peberfrugt
 • Sød chili sauce
 • Sortbønne chilipasta
 • Salt og peber

Løg, peberfrugter og squash snittes i grove skiver og steges i en stor, god pande eller wok med rigeligt olivenolie og chilipastaen for høj varme. Efter et minuts tid eller to suppleres med soyasauce og sød chilisauce. Imens koges nudlerne efter anvisning på pakken og drænes. De må godt have bid. Smid evt. broccolien (delt i små buketter) ned til nudelvandet et minuts tid – eller tilbered dem i en gryde for sig. De skal kun lige lynkoges.

Når grøntsagerne er lynsvitset tilsættes nudlerne og broccolien og svitset videre for høj varme. Der smages til med salt og peber – og det hele skrabes over i den ene side af panden. Herefter smides lidt mere olie på panden og æggene (der er pisket løst sammen forinden), hældes ud på den frie del  af panden og røres sammen som røræg. Før det stivner alt for meget, vendes nudler og grøntsager rundt med æggemassen, så det hele bliver godt mikset sammen. Og det er faktisk det – hele processen tager ikke meget mere end end 20 minutters tid – så det er virkelig tjep aftensmad til en travl hverdagsaften!

PS: Bliver det lidt for frelst med grøntsager alene, skal man heller ikke være bleg for at smide lidt tigerrejer eller kylling ned til grøntsagerne;)

 photo padthai_zpsa9121e4d.jpg photo padthai3_zps5035da53.jpg

8 kommentarer

 • Ida

  Årh det ser bare så lækkert ud!! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emilie

   Tak Ida – fik også helt lyst til at lave det igen, da jeg skrev indlægget 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Haps! Sikke en lækker ret. Den må jeg prøve. Tak for opskriften! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emilie

   Den kan i al fald stærkt anbefales, når det skal gå lidt tjept 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lillian

  MUMS – tak for tippet. God anvendelse af bunden af grøntsagsskuffen. Jeg ville nok smide en gang cashewnødder på toppen.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emilie

   Hej Lillian – uhmm – det ville bestemt også gøre sig godt – og måske med en lille omgang stegte forårsløg også 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sheila

   Det ser lækkert ud! Bliver dog nødt til at knytte en kommentar til olivenolie og høj varme – don’t do that! Olivenolie bliver direkte usundt for dig hvis du varmer det for meget op. Der findes masser af læsning om det på nettet – her et hurtigt eksempel: http://bodyunburdened.com/when-olive-oil-is-unhealthy/

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emilie

   Hej Sheila

   Tak for interessant input – der er jo altid rigtig mange religioner – og forskningsresultater derude – når det kommer til madlavning – og det er op til os hver især at forholde os til, hvad vi vil tage ind og tage til os. Jeg har brugt olivenolie til at stege både det ene og det andet for høj varme i årevis, men er selvfølgelig opmærksom på, at det ikke må overophede – og “ryge”, som artiklen henviser til – og som generelt ikke virker sundt for nogen form for fedtstoffer på en pande. Så jeg er helt enig i grundpræmissen om, at man skal være opmærksom på (for) høj varme, når man steger denne – og andre retter i olivenolie for den sags skyld:)

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

EMILIE OG JULIE - GOURMET BLOGGERS