SUPERNEM BLÅBÆR-LIME-CHEESECAKE – OG EN DEJLIG KONKURRENCE
Som vi allerede tippede om for lidt tid siden, så har vi meldt os under fanerne hos Svansø til deres Bake Jam event. Udfordringen for os og nogle af vores søde blogkolleger går ud på at bage en lækker kage, hvor en af Svansøs økologiske marmelader indgår. Her på Gane&Gaffel kan vi godt lide den slags kulinariske udfordringer, og da der tilmed er mulighed for at vinde gode præmier for både os og jer, så slog vi til!
Vores bud på den perfekte kage med Svansøs økologiske marmelade er en supernem cheesecake, som ligner og smager af en lille million, men kun tager under en halv time at smide sammen. Det er jo perfekt – og et dejligt alternativ til andre (gode) cheesecakes, som skal bages af flere omgange osv. Faktisk skal denne slet ikke bages – kun blandes sammen og så på køl et stykke tid. Dejligt nemt og overskueligt, hvis du spørger os.
Blåbærmarmeladen fra Svansø har fået selskab af limeskal og -saft og de to er altså et helt forrygende makkerpar, der virkelig kan løfte hinandens smagsindtryk. Blåbærrenes sødme får et lækkert pift af limens parfumerede syre. Kombineret med fedme og blødhed fra philadelphia og fløde – og lækker crunch og nøddesmag fra bunden – så kan det næsten ikke blive bedre. Kagen er med vilje lavet så den ikke er hvinende sød, men trækker mest på sødmen fra blåbærmarmeladen. Mhh!
Du skal bruge:
Bund:
- 100 g digestivekiks (ca. 8-9 stk)
- 50 g mandler
- 50 g hasselnødder
- 85 g smør
Fyld:
- 400 g philadelphia (2 pakker)
- 100 g Svansø økologisk blåbærmarmelade
- Saft fra en halv lime
- Skal fra en hel lime
- 30-50 g sukker
- 2,5 dl piskefløde
Sådan gør du:
Start med at blende mandler og hasselnødder til en semigrov nøddemel. Hæld det i en skål og smid herefter digestive-kiksene i blenderen og blend dem godt. Bland kiksekrummer og nøddemelet sammen.
Smelt smørret i en gryde og hæld det over kiks og nødder og rør det godt sammen. Hæld blandingen over i en smurt springform (ca. 22. cm) og tryk massen godt sammen i formen. Forsøg at gør massen så kompakt og jævn som muligt. Smid formen i køleskabet mens du laver fyldet.
Bland philadelphia, blåbærmarmelade, saft og skal fra lime og sukker i en skål og rør rundt til massen er jævn.
Pisk fløden til skum i en anden skål og vend flødeskummet i blåbær-philadelphia-blandingen af et par omgange. Smag gerne fyldet til med mere blåbærmarmelade, mere limesaft eller mere sukker, hvis du ikke synes balancen er helt i vinkel.
Hæld fyldet over bunden og glat overfladen ud. Sæt kagen på køl til den skal spises.
Skær den ud med en kniv dyppet i varmt vand, så bliver kanterne pænest. Pynt evt. med friske blåbær og limeskal.
KONKURRENCEN – Vind en Svansø Goodiebag!
Og nu til konkurrence-delen. Du har mulighed for at vinde en goodiebag fyldt med lækre Svansø-produkter. Alt du skal gøre er at smutte ind på Svansøs facebook-side og stemme på din yndlings kageopskrift (som vi selvfølgelig håber er vores!) – Svansø skulle gerne smide billederne op fra de forskellige opskrifter inden længe) og lægge en kommentar her på indlægget. Vi kunne i den forbindelse rigtigt godt tænke os at høre, hvilken kage med marmelade, der er DIN favorit!
Hvis vores opskrift får flest likes på facebook, vinder vi et gavekort på 3000 kr, så vi krydser fingre for at I og Svansøs andre venner er glade for cheesecake.
Vi trækker lod om goodiebag’en blandt kommentarerne på dette indlæg, når konkurrencen udløber om et par uger. Pøj pøj til alle!
Er du blevet nysgerrig på hvad Svansø kan tilbyde af spændende produkter, kan du blive meget klogere her.
Sponsoreret indlæg, men som altid udtryk for vores egne meninger og holdninger! 🙂
Øv, man kan ikke stemme endnu, men gør det så snart jeg kan!
Min yndlingskage med marmelade var egentlig bare et minde indtil får nogle måneder siden. Det var erindringen om en helt perfekt småkage der engang blev bagt i de småklasser i folkeskolen, og smagen var som en bid af himlen, pludselig og helttilfældigt faldt jeg over opskriften, og det var ikke bare sentimentale minder de smagte virkelig som himlen! Deres officielle navn så vidt jeg kan google mig frem, er julemandens knapper og er en lille lys småkage med marmelade i midten 🙂