KONKURRENCE: VIND HVERDAGSKUNST FRA IRMA

SUPERNEM BLÅBÆR-LIME-CHEESECAKE – OG EN DEJLIG KONKURRENCE

 photo svansoslash08_zpscbc6d07b.jpg

 photo svansoslash06_zps086cf874.jpg

Som vi allerede tippede om for lidt tid siden, så har vi meldt os under fanerne hos Svansø til deres Bake Jam event. Udfordringen for os og nogle af vores søde blogkolleger går ud på at bage en lækker kage, hvor en af Svansøs økologiske marmelader indgår. Her på Gane&Gaffel kan vi godt lide den slags kulinariske udfordringer, og da der tilmed er mulighed for at vinde gode præmier for både os og jer, så slog vi til!

Vores bud på den perfekte kage med Svansøs økologiske marmelade er en supernem cheesecake, som ligner og smager af en lille million, men kun tager under en halv time at smide sammen. Det er jo perfekt – og et dejligt alternativ til andre (gode) cheesecakes, som skal bages af flere omgange osv. Faktisk skal denne slet ikke bages – kun blandes sammen og så på køl et stykke tid. Dejligt nemt og overskueligt, hvis du spørger os.

Blåbærmarmeladen fra Svansø har fået selskab af limeskal og -saft og de to er altså et helt forrygende makkerpar, der virkelig kan løfte hinandens smagsindtryk. Blåbærrenes sødme får et lækkert pift af limens parfumerede syre. Kombineret med fedme og blødhed fra philadelphia og fløde – og lækker crunch og nøddesmag fra bunden – så kan det næsten ikke blive bedre. Kagen er med vilje lavet så den ikke er hvinende sød, men trækker mest på sødmen fra blåbærmarmeladen. Mhh!

Du skal bruge: 

Bund:

  • 100 g digestivekiks (ca. 8-9 stk)
  • 50 g mandler
  • 50 g hasselnødder
  • 85 g smør

Fyld:

  • 400 g philadelphia (2 pakker)
  • 100 g Svansø økologisk blåbærmarmelade
  • Saft fra en halv lime
  • Skal fra en hel lime
  • 30-50 g sukker
  • 2,5 dl piskefløde

Sådan gør du:

Start med at blende mandler og hasselnødder til en semigrov nøddemel. Hæld det i en skål og smid herefter digestive-kiksene i blenderen og blend dem godt. Bland kiksekrummer og nøddemelet sammen.

Smelt smørret i en gryde og hæld det over kiks og nødder og rør det godt sammen. Hæld blandingen over i en smurt springform (ca. 22. cm) og tryk massen godt sammen i formen. Forsøg at gør massen så kompakt og jævn som muligt. Smid formen i køleskabet mens du laver fyldet.

Bland philadelphia, blåbærmarmelade, saft og skal fra lime og sukker i en skål og rør rundt til massen er jævn.

Pisk fløden til skum i en anden skål og vend flødeskummet i blåbær-philadelphia-blandingen af et par omgange. Smag gerne fyldet til med mere blåbærmarmelade, mere limesaft eller mere sukker, hvis du ikke synes balancen er helt i vinkel.

Hæld fyldet over bunden og glat overfladen ud. Sæt kagen på køl til den skal spises.

Skær den ud med en kniv dyppet i varmt vand, så bliver kanterne pænest. Pynt evt. med friske blåbær og limeskal.

 

 photo svansoslash09_zps89aacb46.jpg

 

 photo svansoslash01_zpsa4b1870a.jpg

KONKURRENCEN – Vind en Svansø Goodiebag!

Og nu til konkurrence-delen. Du har mulighed for at vinde en goodiebag fyldt med lækre Svansø-produkter. Alt du skal gøre er at smutte ind på Svansøs facebook-side og stemme på din yndlings kageopskrift (som vi selvfølgelig håber er vores!) – Svansø skulle gerne smide billederne op fra de forskellige opskrifter inden længe) og lægge en kommentar her på indlægget. Vi kunne i den forbindelse rigtigt godt tænke os at høre, hvilken kage med marmelade, der er DIN favorit!

Hvis vores opskrift får flest likes på facebook, vinder vi et gavekort på 3000 kr, så vi krydser fingre for at I og Svansøs andre venner er glade for cheesecake.

Vi trækker lod om goodiebag’en blandt kommentarerne på dette indlæg, når konkurrencen udløber om et par uger. Pøj pøj til alle!

Er du blevet nysgerrig på hvad Svansø kan tilbyde af spændende produkter, kan du blive meget klogere her.

Sponsoreret indlæg, men som altid udtryk for vores egne meninger og holdninger! 🙂

 

76 kommentarer

  • linda

    Øv, man kan ikke stemme endnu, men gør det så snart jeg kan!
    Min yndlingskage med marmelade var egentlig bare et minde indtil får nogle måneder siden. Det var erindringen om en helt perfekt småkage der engang blev bagt i de småklasser i folkeskolen, og smagen var som en bid af himlen, pludselig og helttilfældigt faldt jeg over opskriften, og det var ikke bare sentimentale minder de smagte virkelig som himlen! Deres officielle navn så vidt jeg kan google mig frem, er julemandens knapper og er en lille lys småkage med marmelade i midten 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Julie

      Nej hvor lyder den god! Dem må vi lige lure på. Og så kan jeg afsløre at det er muligt at stemme nu 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Stinne

    Shit, den kage ser lækker ud. Tror den skal prøves ved lejlighed. Og jeg vil da rigtig gerne vinde en goodiebag 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Charlotte Louise

    Lover at stemme på jeres så snart jeg kan. Det synes jeg, I fortjener 🙂

    Og synes jeres cheesecake ser virkelig lækker ud, især farven. Og så er det jo virkelig lækkert, at den er nem at lave, når man (som jeg) typisk får en impulsiv bagelyst på de værste tidspunkter – fx. når jeg skal læse til eksamen eller meget, meget sent om aftenen.
    Jeg var indtil for nylig overbevist om, at jeg ikke kunne lide cheesecake, men så smagte jeg det igen og blev med det samme omvendt. Cheesecake er jo godt!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna Vingaard

    Det er helt klart hindbærsnitten, den er fantastisk, også selvom man ikke har mulighed for at lave hjemmelavet marmelade, så kan man sagtens få den til at smage lækkert alligevel 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Maria Amsinck

    Nej, hvor ser det godt ud 😀

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Stine B

    Det må være ostelagkage ala denne: Philadelphia, fløde og sukker på en digestive bund med solbærsyltetøj på toppen og usaltede pistacienødder !

    Men jeres ser nu også MEGET lækker ud, så den må jeg prøve næste gang.. Måske det bliver en ny favorit 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • pia sroka

    Kagen ser bare lækker ud,den ville jeg gerne sætte tænderne i,men man kan ikke stemme endnu,men det skal jeg nok gøre når der kan stemmes. 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Laura

    Den er helt klar! Min favorit er hindbærsnitten! Den er noget af det, jeg har bagt allermest, og nok også noget af det første, jeg bagte! Og noget af det gode er, at hindbærmarmeladen kan skiftes ud med andre slags marmelader (f.eks. blåbær!) og formen kan ændres fra snitte til cirkel. Således har jeg f.eks. bagt blåbærsnitter og hindbærcirkler! Uuuuuhm! 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Louise

    Uhm, hvor ser den lækker ud. Den tror jeg, at jeg skal afprøve næste gang mine søde kollegaer skal forkæles 🙂 Min yndlings-opskrift med marmelade må være hjemmelavede romkugler, som bare er så meget bedre end bagerens 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lise

    Elsker cheesecake, men længe siden jeg har bagt en. Nu må det prøves snart 🙂
    Jeg vil dælme gerne vinde en goodiebag…

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Så er der stemt på Facebook.
    WOW, den kage ser jo super lækker ud, og så med de skønne bær: Blåbær. Kunne det være mere lækkert?
    Krydser fingre for at vinde <3
    Mandagsknus fra en følger

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Det ser så lækkert ud! Ville enormt gerne vinde 😉

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kathrine Ø

    Uha jeg er helt pjattet med cheesecake, super idé at bruge marmeladen til det! Og sikke en fin farve kagen får 🙂
    Jeg syntes fastelavnsbollen er noget af det bedste med marmelade jeg lige kan komme i tanke om. Måske fordi det er super syndigt og kun den ene gang om året.
    Vil dog måske overveje at tage det op til revision når jeg har forsøgt mig med denne cheesecake.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hindbærsnitter! Jeg har lidt svært ved at stoppe når der er hindbærsnitter på bordet. De er jo syndigt lækre!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Louise Jørgensen

    Generelt har jeg det sådan lidt med, at jeg bare ikke er til navnet Cheese-Cake, men de smager jo altid himmelsk!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Susie Rasmussen

    Hold nu op, den ser lækker ud den kage !!! Der er stemt til jeres fordel, no doubt !

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Susie Rasmussen

    Der var jeg vidst lidt for hurtig. Jeg kan ikke se at de har lagt nogle kage billeder op, kan det passe ? Jeg må vente med at stemme, til Svansø aktiverer konkurrencen på deres FB så.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Julie

      Hej Susie. Ja, det tog lidt længere tid for Svansø at lægge billederne op til afstemning, men nu skulle der være fri bane til at stemme 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sofie

    Cheesecake er SÅ lækkert, og denne her ser virkelig (!!) god ud!

    Min favorit kage med marmelade, må altså være hindbærsnitten, med min mormors hjemmelavet hindbærmarmelade. En god roulade, er nu heller ikke dårligt! Hmm.. Nu bliver jeg helt i tvivl!

    Anyway, jeg stemmer hvertfald på jeres – ikke kun fordi jeg er fast læser, men også fordi den altså får min mund til at løbe i vand!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anne

    Jeg er stemt på jeres! Wow, hvor ser den bare lækker ud altså 😀

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Signe

    Min favorit må være hindbærsnitten.
    Og hvor er det dog skønt med en opskrift på cheesecake uden husblas, den skal helt sikkert afprøves!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katrine Frisgaard Gunnersen

    Jamen jeg elsker de helt klassiske fastelavnsboller med lækkert fyld og med marmelade. Jeg er ikke til hindbærmarmelade, men elsker dem med blåbær. Og vandbakkelser med flødeskum rørt op med brombærsyltetøj

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Se godt nok dejlig ud og har en kæreste der er vild med chessecake så hun skal overraskes en af dagene

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Dorthe Bille

    Eeeelllssskkkeeerrr cheececake – det lyder virkelig lækkert. Du får en stemme fra mig

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Henriette Jensen

    Mums det ser lækkert ud. Elsker at bage så deltager gerne <3

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Camilla

    Jeg elsker hindbærsnitter, men skal jeg gå efter en lidt mindre fedende kage med syltetøj, så er det klart tærte (fedtfattigbund) bagt let gylden, så tilføjes syltetøj (gerne solbær), bages lidt igen og herefter serveres den med græsk youhurt sødet med lidt SØD og korn fra en vanillestang – det smager himmelsk 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Maria Møller Brun

    Så er den smit på køl 😉 Mmmmm glæder mig til at sætte tænderne i den. Har smagt på fyldet, da jeg skulle teste smagen. Og nøj en lækker kombination 😉 Håber gæsterne til kaffe i aften, syntes godt om den 😉

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Maria Møller Brun

      Så er smagsløgene blevet forkælet. Lækker lækker 😉 Dog kunne jeg ikke få osten så stiv som på billedet??? Fif modtages gerne 😉 Syntes ellers jeg piskede flødeskummen så længe som jeg nu turde 😉

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Julie

      Hej Maria
      Hvor skønt at du har forsøgt dig med opskriften og kunne lide den! Jaij! Det er et godt spørgsmål med ostemassen. Jeg var selv lidt spændt på om den nu ville holde, da jeg lavede den første gang. Men vores stod helt fint, så jeg ved ikke helt hvad der gør forskellen. Måske har det blot noget at gøre med temperaturen? Vores stod i køleskabet lige til den skulle spises. Eneste andet fif jeg kan komme på, er at det er vigtigt at vende flødeskummet utroligt forsigtigt i massen, så man ikke slår luften ud af skummet. Det er netop med til at stabilisere kagen, men det er nok også her det kan gå galt. Alternativt kan man nedsætte mængden af fløde man rører i..
      Jeg har også tænkt at den kunne være spændende at spise semifrossen/superkold. Og så er man nok ude over en evt. blød ostemasse 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Maria Møller Brun

      Hejsa!

      Tak for hurtigt svar 😉 Jeg havde den i køleskabet ca 6 timer. Jeg har nok rørt for meget i blandingen for at få den så jævn som muligt. Det undlader jeg næste gang 😉 For den skal helt sikkert laves igen 😉 Tak for en god, lækker og hurtig opskrift 😉

      Ps: min farvorit kage med marmelade er den klassiske hindbærsnitte. Hvis ikke det faktisk er denne lækre ostekage 😉

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Maria Møller Brun

      Og faktisk en god ide med at smide den en tur i fryseren 😉 kunne blive et sommerhit 😉 Og variere med årstidens bær 😉

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Maria Møller Brun

      Ps: Hvor har i købe de fede tallerkner henne?

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Julie

      Tallerkenen er i plast og er købt i søstrene grene for lidt tid siden. Har den i tre pastelfarver, men mener også at jeg har set den i andre mere pang-agtige farver. De kostede selvfølgelig stort set ingen ting 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Julie

      Jeg tænker præcis det samme 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mette Pedersen

    Hvor ser de lækre ud alle sammen! Men jeg kan nok faktisk bedst lide enkeltheden i jeres – hvorfor gøre en kage kompliceret når den bare kan smage fantastisk (og kan laves i en fart når man er lækkersulten ;-))

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Gitte Traberg

    Så er der stemt – på jeres kage selvfølgelig. Jeg bagte den til madklub med pigerne den anden dag: det var klart en succes!
    Min yndlings kage med marmelade er en hindbærsnitte 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Charlotte H

    Super flot kage. Blåbær og cheesecake passer så godt sammen!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Dorthe Rasmussen

    Så er der stemt og kagen skal simpelthen også prøves 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Maria

    Neejj, hvor ser den lækker ud.! Opskriften får bestemt min stemme, – og så vil jeg give mig i kast med kagen til næste tøse-kom-sammen.! Mmmm.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tina

    Orv… Hvor ser den kage dog lækker ud 🙂

    Den skal jeg helt sikkert afprøve indenfor den nærmeste fremtid.
    At den så også er nem at lave, gør den kun mere attraktiv 😉

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Camilla

    Så er der sat en stemme på denne fine kage. Den må testes næste gang tøserne kommer på besøg

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Charlotte Hansen

    nam nam ..har afprøvet , og den var så lækker, dog blev min nu ikke så pæn i skiverne, men pyt , så xxxx for du vinder

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Caroline

    Så har jeg stemt på jeres fine cheesecake, den ser så lækker ud! Glæder mig til at bage den til familien i weekenden! 😉

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sara

    Ser virkeligt lækkert ud, kunne være man skulle prøve den der hjemme..:)
    Synes solbær marmelade er skønt..

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • åse langholm

    ja den er farverig og så smage den god.Og jeg vil da rigtig gerne vinde en goodiebag

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Min yndlings kage med marmelade må helt sikkert være en sacher torte. Jeg mener dyb rig chokoladekage og syrlig/ bitter abrikos marmelad hvad kunne være meget bedre :D:D

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sarah Pernille Christensen

    Jeg har nu prøvet opskriften, fy for satan.. den er fanme go!
    Der er stemt og hvis jeg kunne stemme mere havde jeg gjort det.
    Tak for opskrift og inspiration. MUMS siger jeg bare.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karin Pedersen

    Så er der stemt på denne lækre cheesecake – håber meget at vinde 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helle

    Meget indbydende efterårskage – lige til at sætte tænderne i.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helle

    Meget indbydende efterårskage – lige til at sætte alle tænderne i

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jan K.

    Har stemt cheesecaken ;o)

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Fleur høg

    Den ser mega lækker ud, skal helt sikkert prøves til weekenden.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Amalie

    Jeg har ikke før rigtigt vovet mig ud i cheesecake, men ved et tilfælde faldt jeg over jeres og den er godt nok super god og nem! Tak for god inspiration og dejlig kage 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Emilie

      Tak Amalie – vi synes virkelig også den var et hit – og så er det jo altid en bonus, når den også er nem at lave:)

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Maria Møller Brun

    Er der fundet en vinder? 😉 😉

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Louise

    Så er kagen sat i køleskabet og er klar til gæsterne i aften! 🙂

    Dejlig nem at lave. Er spændt på at smage resultatet men efter min prøvesmagning af fyldet så er jeg slet ikke i tvivl om at den bliver et hit!

    Kan man mon lave den med andre slags marmelader fx hindbær, jordbær?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Julie

      Hej Louise. Fedt du har lavet kagen. Håber du og dine gæster bliver rigtigt kageglade af den. Du kan helt sikkert lave den med lige den marmelade du vil. Og citrusfrugten kan helt sikkert også skiftes ud efter behag. Jeg tænker umiddelbart at jordbær-citron og brombær-appelsin kunne være lækkert at prøve! 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • […] er altid godt, og denne er ingen undtagelse. Opskriften er inspireret af Gane & Gaffels her med et par små justeringer.. Jeg brugte blandt andet en del flere nødder og mandler i bunden, så […]

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • mette Marie Bendt

    Hej, kagen ser super lækker ud og jeg vil rigtig gene lave den i weekenden, men da jeg er single, laver jeg kun det halve – MEN kan resten fryses?
    Hilsen Mette Marie

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Julie

      Hej Mette… hmm godt spørgsmål. Jeg har ikke prøvet, så jeg ved det ikke helt. MEN jeg synes du skal prøve. Tror godt den kan holde til det – dog kunne jeg forestille mig at bunden kunne blive lidt “våd” efter optøning. Synes dog, det er et forsøg værd 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • pernille

    Ser mega lækker ud! må laves snart!

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Julie

      Gør endelig det Pernille. Min mor har lavet den til mig for nylig og jeg kan rapportere om at den stadig er et HIT!

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lisa

    Hej. Den er mega lækker – og ikke mindst nem – tak!!!
    Men hvordan får jeg den af bunden fra springformen og over på et fad?
    Mvh Lisa

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Gane & Gaffel

      Hej Lisa. Tak for din kommentar. Det fik mig lige sendt tilbage til dagen før min egen fødselsdag og 12 dage før jeg fødte min søn. Sidder lige og bliver lidt nostalgisk, men skal da forsøge at svare på dit spørgsmål alligevel 😉

      Jeg mindes ikke at have problemer med at få kagen af springformen, men yrk, det er jo immervæk ved at være noget tid siden. Hvis du ikke allerede har lavet kagen, tror jeg det vil hjælpe at sætte et bagepapir i bunden af springformen – på den måde kan papiret gøre at du kan trække kagen over på et fad. Alternativt ville jeg sørger for at den var godt kold (og dermed så fast som mulig) og så lirke den over på et fad med den bredeste kagespade/paletkniv (evt. flere og med en hjælper ;-)). Håber det lykkes!

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

    Min kollega har sidste dag på job i morgen så hun skal sendes godt videre. Tusind tak for en super god opskrift! Lækker og nem! Uden bøvl med ovn og husblas :O
    Min mor har lært mig at en opskrift skal følges, men min kærestes improvisations glade/gale tilgang har smittet lidt af på mig…
    Jeg ejer ikke en vægt og supermarkedet havde udsolgt deres piskefløde 10 min i lukketid så jeg var lidt kreativ og sjussede (smagte) mig lidt frem. Men i min optik er en god opskrift en der kan tåle lidt variationer 🙂
    Jeg krydser fingre for at kagen stadig er god selvom der ikke er vendt flødeskum ind i osteblandingen?
    Kram 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nikolaj

    Hej. Hvor længe bør cheesecaken stå i køleskabet før servering? og har den bedst af at stå natten over?
    vh

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Julie

      Hej Nikolaj. Beklager jeg først svarer nu. Jeg er nede med noget hjernerystelse og får derfor ikke tjekket ind her på bloggen særligt ofte. Den behøver ikke stå natten over, men en time, gerne to vil nok være godt for den.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Rikke Pedersen

    Hejsa.
    Skal prøve at lave denne lækre kage til i morgen aften…..Ved godt den kan nøjes med at stå på køl et par timer,men KAN jeg lave den i aften og lade den stå et døgns tid??

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Julie

      Hej Rikke. Uha. Nu kommer jeg måske for sent med mit svar, men det vil jeg godt mene at du kan. Altså lave den et døgn før servering. Giv endelig en tilbagemelding, om hvordan det gik, hvis du endte med at gøre det 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karina

    Hej
    Ved du om kagen kan laves flere dage i forvejen og fryses ?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karina

    Hej
    Ved du om blåbær cheesecaken kan laves flere dage i forvejen og fryses ?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Julie

      Hej Karina. Nej, det tør jeg ikke spå om. Hvis du har god tid inden den skal bruges, var det måske værd at lave en prøvekage og se om den kan holde til et par dage i fryseren? Umiddelbart tænker jeg, at det sikkert kunne gå fint, men jeg tør ikke lægge hovedet på blokken!

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

KONKURRENCE: VIND HVERDAGSKUNST FRA IRMA