31 PÅ SLETTEN

VINDRUER GALORE

 photo vindruer01_zps1c7f228f.jpg

Ja, nogen har jo fået fingrene i et kolonihavehus denne sommer (juhu! Det er alt for fedt!) og et af weekendens projekter var bl.a. at forsøge at tæmme den vin, der som det eneste huserede i drivhuset derude.. Og ikke bare inde i drivhuset, skulle jeg hilse og sige.. vinen havde åbnet et af vinduerne i taget og var herefter taget på tur for at gå i symbiose med hhv. en hybenrosebusk og naboens træ.

 photo vindruer02_zpsd9aa2c46.jpg

Udover at vinen fik “trimmet” sin vildskab lidt (aka klippet både 4 og 5 meter lange afstikkere af), fik jeg også høstet de mange klaser, der stadig han på træet. De er supervelsmagende og både krydrede, søde og syrlige i smagen. Det blev til ovenstående kæmpeskål af rene “ribbede” druer. Wauwsa!

 photo vindruer03_zpsc259b417.jpg

Jeg har tidligere spist en del af dem au naturel, og Clausen har lavet den labreste æble-drue gele til kød, så denne gang måtte jeg jo finde på noget andet. Jeg juicede derfor hele moletjavsen og stod i den anden ende med en ordentlig omgang druesaft. Det smager helt forrygende rart og intenst, skulle jeg hilse og sige.

 photo vindruer04_zpsefa0093a.jpg

Efter juiceriet tog jeg alle skallerne og lidt af den væde, der var røget med i juicerens skraldespand og smed i en gryde med vanille og æblestykker (også fra haven) sammen med lidt vand. Det blev kogt, siet og kogt ind igen og tilsmagt med en lille smule xylitol indtil jeg havde en herlig drue-æble-sirups-agtig sag (farven er ikke så køn, men smagen er der!). Glæder mig til at spise den på skyr i de kommende dage.

Et par rabarber kom også med hjem fra kolonihaven og i stedet for at tilsætte lidt vand, da jeg skulle koge dem til kompot, fik de selskab af noget af druesaften.. og så lidt vanille og en stjerneanis. Der er dømt trifli en af de nærmeste dage!!

Er der nogen af jer, der har erfaring med at bruge vindruer til noget sjovt og lækkert?

1 kommentar

  • Jeg har ingen erfaringer med druer – udover i vinform.. 😉 Dine forslag ser dog helt forrygende ud! Jeg ville ønske at jeg også havde en vinranke jeg kunne høste fra! 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

31 PÅ SLETTEN