DEN ULTIMATIVE SUPPEKLASSIKER: KARTOFFELSUPPEN

BORNHOLMSKE MADBILLEDER

 photo gudhjem3_zpsb269f2c6.jpgI slutningen af september var min kæreste og jeg på en rigtig hyggelig gourmetweekend på Stammershalle badehotel på Bornholm, og selvom jeg vist så sent som for et års tid siden skrev om de Bornholmske madgodter her på bloggen, så kan jeg alligevel ikke lade være med at kaste lidt billeder (og madtips) efter jer fra denne tur også.

Stammershalle er et virkelig hyggeligt – og meget autentisk badehotel med udsigt over hav og solnedgang. Maden på hotellet (Lassens Restaurant, hvor køkkenchef Daniel Kruse huserer) er tilmed fantastisk, og var det ikke fordi, at jeg kun havde min Samsung GS4-telefon med (der klart performer bedst til dagslys-billeder), så havde jeg nok også overdrysset jer med et hav af fotos fra aftenens middage. I stedet vil jeg nøjes med lidt dagslys-fotos af det idylliske badehotel – og den fantastiske morgenbuffet, der nærmest var alle pengene værd i sig selv. Det var i bogstavelig forstand et overflødighedshorn af hjemmebagt brød, thebirkes, croissanter og yoghurt med alt det topping man kan forestille sig – og selvfølgelig bacon, scrambled eggs, blødkogte æg, pandekager, gode oste, lækkert pålæg fra Hallegård Slagteren og overdådige frugtfade!

 photo stammershalle2_zps6783cab8.jpg photo stammershalle1_zps826a2c4c.jpgVi havde ellers store planer om at supplere vores gourmetophold på badehotellet med frokost på Restaurant Kadeau, men måtte halvskuffet konstatere, at de allerede var lukket for sæsonen i midten af september. Det viste sig at være godt det samme for med den overdådige morgenmad og de mange retters aftensmad, havde det næsten været blasfemi at forsøge at squeze en Kadeau-frokost ned i mavsen også:)

I stedet hoppede vi på et par lejede cykler og kastede os ud i de bornholmske bakker og en cykeltur ned til Svaneke.

Er man på Bornholm og glad for mad SKAL man nemlig til Svaneke. Siden jeg var der sidst, var der åbnet den ret så fine kaffebar og ismejeri Mermaid Universe, der udover lækker is (af sukkertang!) også laver ca. fem forskellige varianter af god vingummi uden 1000 forskellige tilsætningsstoffer. Vi købte et lille bæger ‘morgenrøde’ vingummi med hjem, der smagte sødt og surt og godt.

I Svaneke skal man selvfølgelig også drikke Svaneke-øl eller som det blev til i mit tilfælde verdens bedste rabarbersaft fra Bornholms mosteri. I Svaneke skal man også huske at spise Svaneke is (selvom det er koldt!) Vi hoppede på en deleis, hvilket betød et kæææmpe bæger med årstidens æble-kanal variant, jordbær med fløde og blåbær.

 photo svaneke1_zps1425d35f.jpg photo svaneke2_zps8e907227.jpgPå weekendens sidste dag tog vi en tur ind til Gudhjem, der dog var noget præget af en gennemsyrende ‘vi lukker ned for sæsonen NU stemning’, der gjorde den ellers idylliske by lidt mere kedelig end jeg husker den.

I Gudhjem er det på madfronten vigtigt at tage et smut i KaramelKompagniet og nyde de gode (men også ekstremt dyre!) karameller. Orker man ikke at smide en lille formue efter en pose karameller, kan man nøjes med en slentrebar, der er en virkelig hyggelig karamelbar overtrukket med chokolade og med smag af enten klassisk karamel, lakrids eller pebermynte. Den koster 26 kroner og kan gøre dig karamelglad og mæt i en god rum tid.

Udover besøget hos KaramelKompagniet søgte vi også forgæves efter andre åbne steder i den meget ‘vinterlukkede’ by. Det lykkedes os dog at hapse en af de lækre hånddyppede spejderkugler fra Bechs chokolade på havnen ‘to-go’ og tilmed også joine et hyggeligt selskab, der var ved at tømme fustagerne på Café Provianten nede ved havnen. Det betød gratis fadøl og rabarbersaft med udsigt til havn og måger, akkompagneret af anekdoter fra de lokale, hvilket på sin vis var en ret passende afslutning på besøget i byen (og nok også øen i det hele taget), der havde pakket sammen for sæsonen;)

 photo gudhjem_zps8f8b1e6a.jpg photo gudhjem2_zps56dc6aff.jpg

1 kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

DEN ULTIMATIVE SUPPEKLASSIKER: KARTOFFELSUPPEN