INGEFÆR-KAKAO
Efteråret er kommet – og med dét min tilbagevendende lyst til varme lunende drikke. Det er der jo heldigvis råd for. Ofte laver jeg en simpel kop kakao og en ordentlig omgang flødeskum og så er jeg glad og tilfreds. Nu har jeg imidlertid fornyet min kakao, og det endda med succes, så tippet må straks gives videre!
I barselsgave fik jeg nemlig en kurv fyldt med lækkerier til forældrene (aka mig og Clausen, jaij!), som blandt andet indeholdt en superlækker HELT honning med ingefær. Helt perfekt, for jeg har nemlig luret på de smukke HELT honninger et utal af gange. De fås i mange forskellige smagsvarianter, og hvis de andre er lige så gode som ingefæren, så tror jeg, at jeg skal til at opbygge mig en samling!
Da jeg tit benytter mig med alternative sødemidler til sukker, tænkte jeg, at jeg ville forsøge mig med honning. Og efter at have fået et lækkert stykke chokolade med ingefærstykker i, slog det mig, at HELT honningen kunne være helt perfekt til projektet. Du kan selvfølgelig også bruge almindelig honning.
Til en lille kop kakao brugte jeg:
- 1,5 spiseske kakao
- 1,5 teske HELT honning med ingefær
- ca. 2 dl mælk
- Piskefløde til skum
Sådan gør du:
- Put kakao, ingefærhonning og en lille sjat af mælken i en gryde.
- Varm op under omrøring og sørg for at få rørt honningen ordentligt ud. Det bliver nemt, som honningen smelter.
- Tilsæt mælken af to omgange og rør godt.
- Lad kakaoen varme igennem, mens du pisker flødeskum.
- Smag til og tilsæt mere, mælk, honning eller kakao efter behov.
- Servér.
Honningen giver (uanset om der er ingefær i eller ej) en mere krydret smag til kakaoen, som passer virkeligt godt til en køling skumringstime. Velbekomme!
Ser lækkert ud. Hvilken kakao bruger du?