LABERT NØDDEDRYS

MEXISALAT

mexisalat3
Jeg er nok lidt meget ligesom et barn på 10 år, når det handler om at fange min interesse for salater – der skal gerne et eller andet sprødt og salt topping på, før jeg for alvor skovler løs af de sunde sager. Bacon er jo altid et godt trick her, men det er baconens spanske fætter – chorizoen altså også – i al fald i min bog!

Derfor vakte denne her nemme og simple mexicansk-inspirerede salat lykke i min mave og mit hjem her i sidste uge.

Den blev (til 2 personer) til af:

  • 1/2 hoved spidskål
  • 5 gode tomater
  • 1 lille chorizo (Netto har ret tit nogen fine pakker af tre)
  • 3-4 kogte kartofler
  • 1 løg skåret i tynde skiver
  • Frisk basilikum (koriander ville også være godt!)
  • Salt, peber og spidskommen
  • Dressing af: chilisauce (jeg havde en stærk Jamie Oliver Habanero-satan), saften af lime, olivenolie, salt og peber
  • Som tilbehør: kogte majskolber

Spidskålen snittes, tomaterne hakkes i grove tern. Chorizo og kartofler skæres i tern. Løg i skiver. Chorizo-ternene svitses på panden for høj varme, og når de begynder at blive sprøde tilføjes løg, de gives et par minutter og tilsidst tilsættes de kogte kartofler (oplagt fra en rest fra dagen før). Det hele smages til med salt, peber og spidskommen.

Inden servering, vendes dressingen over de ‘kolde’ ingredienser i salaten. De varme fordeles over – og det hele toppes med frisk basilikum.

Vi spiste dejligt friske og sprøde majskolber med smør og salt til salaten, men  majsen kunne også være ret så oplagte at afskalle fra kolben og ‘snitte’ ned i salaten sammen med de øvrige ingredienser.

mexisalat2 mexisalat

3 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

LABERT NØDDEDRYS