HINDBÆR-CHEESECAKE-BROWNIE

FRIKADELLER MED BACON: 2 X GRIS PÅ GANEN OG GAFLEN

 photo frikadeller01_zpsffeea0bf.jpg

Nogle gang er der ikke noget bedre end at gå planken ud med en råvare. For nylig da jeg var blevet bedt om at lave frikadeller til aftensmad, gik jeg og tænkte på, hvilken “profil” de skulle have. Vi skulle have en masse grønt til, så jeg syntes at frikadellerne skulle smage igennem. Og pludselig slog det mig: Der skulle da bacon i! Gris med gris på – det kunne kun blive godt!

Og det blev det. Med i farsen røg også noget revet parmesan, for at give endnu mere smag og en lidt anderledes måde at tilføje salt, saft og kraft til dellerne.

Opskriften kommer her:

  • 400-500 g hakket kalv og flæsk eller hakket svinekød
  • 1 æg
  • 1 håndfuld havregryn
  • 4 spsk rasp
  • 2,5 dl danskvand (kan evt. erstattes med mælk)
  • 125 g bacon
  • 1 håndfuld revet parmesan
  • 1 finthakket løg*
  • Salt og peber

* Jeg havde ikke noget løg, men puttede i stedet en finhakket (i minihakkeren) broccolistok i farsen. Det er en god måde at bruge stokken også, samtidig med at det tilføjer noget saftigt og lidt smag til farsen. Det erstattede fint løget.

Sådan gør du: 

  • Rør kødet sejt med salt i en skål
  • Hak baconen i små tern og steg det sprødt på panden
  • Tilsæt æg, løg/broccolistok, æg, rasp, havregryn, danskvand, peber og parmesan og rør farsen rigtigt godt sammen.
  • Lad gerne farsen hvile lidt før du laver en prøvefrikadelle, som du steger på panden og smager på. Jeg har alt for mange gange lavet nogle frikadeller, der manglede salt, peber eller anden smag – og det er jo dumt at stå med en hel portion forkerte frikadeller, i stedet for at lave sådan en prøvedelle og justere farsen.
  • Når farsen er i vinkel, formes frikadellerne og steges på panden i valgfrit fedstof (jeg bruger gerne et miks af smør og planteolie).

 photo frikadeller02_zps98defe6b.jpg

Server dellerne med dit yndlingstilbehør.. Vi fik råsyltede tyttebær og en salat med bl.a. blendet blomkål, hvidkål, gulerodsstrimler og persille. Dejligt knasende og friskt. Og så en god sovs! 🙂

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

HINDBÆR-CHEESECAKE-BROWNIE