GO' GULLASCHSUPPE

HOW TO: STOP SPILD AF SMAG

 photo stopspildafsmag01_zps98330786.jpg

Dagen i dag byder på et lille husmoderligt tip: Køber du økologiske citrusfrugter (fx klementiner, nu hvor vi nærmer os julen) så riv endelig skallen af citrusfrugten før du skræller den. Jeg river det ned i en lille tupperwarebox og smider den på frys. Citrusskal er en fantastisk smagsgiver til kager – det kan både være i selve kagen eller i en smøreostfrosting. Udover kager er citronskal med til at løfte de fleste salater, quinoa-ditto og fx kylligeretter. Jeg forestiller mig at appelsin- eller klementinskal vil være superlækkert i vinteren og julens rødkålsserveringer (både den klassiske varme rødkål og de sprøde salater). Citrusskal har en helt anden og meget parfumeret smag end saften fra frugten, så det er virkeligt dejligt at kunne “spice” sine retter op med skallen også. Ved at smide den revne skal på frys har man altid noget til næste kage/salat/whatever, der står på programmet 🙂

 photo stopspildafsmag02_zps622561b6.jpg

Tippet gælder selvfølgelig alle citrusfrugter såsom lime, appelsin, citron, grape osv. Bare husk at frugten skal være øko og dermed ikke overfladebehandlet. Og så skal den lige skylles godt først og kun den farvede del af skrællen rives (det hvide er bittert).

Jeg købte øko-klementiner den anden dag og brugte den afrevne skræl i disse muffins. Denne gang var butternut squashen skiftet ud med 2/3 squash og 1/3 gulerod, som var blevet revet på rivejern i stedet for hakket i minihakkeren. Det fungerede supergodt og klementinskallen gav et julefriskt pift!

10 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

:lion: 
:grinning: 
:grin: 
:joy: 
:smiley: 
:smile: 
:sweat_smile: 
more...
 
 

Næste indlæg

GO' GULLASCHSUPPE