LÆKKER JULERESTEMAD – FLUFFY KLATKAGER
Man skulle næsten tro at det var planlagt og koordineret at der kommer klatkager på bloggen lige efter Emilies indlæg om risengrød – men det er nu faktisk bare et heldigt tilfælde. Dem skal man også have lov til at have en gang i mellem.
Forleden stod den nemlig på risengrød herhjemme og jeg lavede en ekstra stor portion, så jeg var helt sikker på, at jeg havde nok til klatkager. Min søde veninde, Dorte, tippede mig om Meyers almanak-opskrift på klatkager. Og de blev helt perfekte og fluffy. Det kan klart betale sig at bruge de ekstra minutter der tager at piske æggehviderne stive. Det er nemlig det, der gør hele forskellen!
Dog skal det siges, at klatkagedejen sagtens kan gemmes til dagen efter. Det luftige går af dem, men de smager stadig dejligt.
Du skal bruge:
300 g risengrød (kold)
1 æggeblomme
2 spsk sukker (jeg bruge hjemmelavet vanillesukker)
1 tsk vanillepulver eller kornene fra en halv til en en stang vanille
2 spsk hvedemel
2 æggehvider
Sådan gør du:
Rør æggeblomme, sukker, vanille og hvedemel i risengrøden. Pisk æggehviderne stive og vend først halvdelen af hviderne i risengrøden – det kan godt gøres lidt tjept. Herefter foldes anden halvdel af hviderne forsigtigt i, så luftigheden bevares.
Vil du gøre klatkagedejen klar i god tid før de skal spises, så vent med at folde æggehviderne i til sidst.
Varm en pande op til middel varme – og lad den blive ordentligt varm, ellers kikser de første klatkager ofte – kom lidt smør på panden og steg klatkagerne gyldne på begge sider.
Servér straks – og hold dem evt. varme i en smålun ovn, hvis du laver mange på én gang.
Jeg spiste dem første dag med lidt pære-havtorn marmelade til, men lavede på andendagen en virkeligt god brombær-lakrids kompot til. Den kommer på bloggen mandag!
PS. Nu er dette jo en opskrift i bedste Stop spild af mad-stil og derfor vil jeg da lige tippe om at bruge den overskydende æggeblomme i næste dags scrambled eggs. Så går det hele op! 🙂
Ingen kommentarer endnu