FRANSK LØGSUPPE

ONION BHAJI OG KØLENDE RAITA

onion-bhaji2
I skal da lige ha’ endnu en Price-opskrift – og endnu en løgopskrift (vi har fuld gang i at udnytte basislageret her i hytten, så vi er ikke så kreative på ingrediensfronten for tiden:)). Heldigvis behøves det ikke blive kedeligt af den grund! Vi lavede nemlige smækre indiske onion bhaji’s, der vel bedst kan beskrives som små løg-klatkager. De bruges ofte som en slags appetizer i det indiske køkken. Her udgjorde de dog hovedmåltidet med en omgang raita, da vi ikke orkede det store middagsshow.

PS – beklager de gullige billeder – vinter- og aftentid er virkelig en bitch som madblogger, der pt. står og mangler et ordentligt kamera:)

Til to personer (som aftensmad) – fire som forret/appetizer skal du bruge følgende til lækre sprøde onion bhaji “klatkager”:

  • 2 løg – rød eller almindelig – eller en blanding
  • 1-2 røde chilli (eller stærk chilisauce – det brugte vi)
  • Et bundt frisk koriander
  • 2 spsk frisk revet ingefær
  • 1 spsk gurkemeje
  • 1 spsk spidskommen
  • 2 dl kikærtemel (chana)
  • 1 dl hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • Salt
  • Vand til du har en slags sammenhængende “pandekagedej”
  • Olie til stegning

 

Løget skæres i tynde skiver og chili og koriander hakkes. Ingefæren rives. Hvedemel, kikærtemel og krydderier blandes og tilsættes vand til du har en tyk pandekagedej – herefter smides de øvrige ingredienser (løg, koriander, chili og ingefær) i og der røres godt igennem. Sæt små frikadeller af blandingen i varm olie i en stor pande og steg til de er gyldne og sprøde.

Vi spiste de små dejlige klatkager med en virkelig god raita (også inspireret af Price):

  • 4 dl yoghurt (gerne drænet først)
  • 1/2 udkernet agurk i tern
  • 1 stor udkernet tomat i tern
  • Saften af en lime
  • 2 spsk hakket koriander
  • 2 spsk mynte (vi brugte citronmelisse – det funkede fint)
  • Salt og peber og lidt chilisauce til bid

 

Alle ingredienser blandes og smages til efter efter lyst og behov – og sættes på bordet sammen med de fedtede og sprøde løgkager:)

onion-bhaji

7 kommentarer

  • Tak for opskriften:)

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Marie Lundholm

    Uhm, det ser lækkert ud. Nogle gange glemmer man i al hast og jag, at løg er en fantastisk grøntsag – tænk bare på en pladefuld pissaladière på ægte fransk manér 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jon Anders Hedemann

    Fra en engelsk opskrift: “Ingredients:
    Pluses, Onion, Spices (Chili Powder, Turmeric Powder, Coriander Powder, Cumin Powder), Salt, Green Chili Coriander Leaf and Garlic”
    Hvad er “Pluses” mon …?

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

FRANSK LØGSUPPE