ONION BHAJI OG KØLENDE RAITA
I skal da lige ha’ endnu en Price-opskrift – og endnu en løgopskrift (vi har fuld gang i at udnytte basislageret her i hytten, så vi er ikke så kreative på ingrediensfronten for tiden:)). Heldigvis behøves det ikke blive kedeligt af den grund! Vi lavede nemlige smækre indiske onion bhaji’s, der vel bedst kan beskrives som små løg-klatkager. De bruges ofte som en slags appetizer i det indiske køkken. Her udgjorde de dog hovedmåltidet med en omgang raita, da vi ikke orkede det store middagsshow.
PS – beklager de gullige billeder – vinter- og aftentid er virkelig en bitch som madblogger, der pt. står og mangler et ordentligt kamera:)
Til to personer (som aftensmad) – fire som forret/appetizer skal du bruge følgende til lækre sprøde onion bhaji “klatkager”:
- 2 løg – rød eller almindelig – eller en blanding
- 1-2 røde chilli (eller stærk chilisauce – det brugte vi)
- Et bundt frisk koriander
- 2 spsk frisk revet ingefær
- 1 spsk gurkemeje
- 1 spsk spidskommen
- 2 dl kikærtemel (chana)
- 1 dl hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- Salt
- Vand til du har en slags sammenhængende “pandekagedej”
- Olie til stegning
Løget skæres i tynde skiver og chili og koriander hakkes. Ingefæren rives. Hvedemel, kikærtemel og krydderier blandes og tilsættes vand til du har en tyk pandekagedej – herefter smides de øvrige ingredienser (løg, koriander, chili og ingefær) i og der røres godt igennem. Sæt små frikadeller af blandingen i varm olie i en stor pande og steg til de er gyldne og sprøde.
Vi spiste de små dejlige klatkager med en virkelig god raita (også inspireret af Price):
- 4 dl yoghurt (gerne drænet først)
- 1/2 udkernet agurk i tern
- 1 stor udkernet tomat i tern
- Saften af en lime
- 2 spsk hakket koriander
- 2 spsk mynte (vi brugte citronmelisse – det funkede fint)
- Salt og peber og lidt chilisauce til bid
Alle ingredienser blandes og smages til efter efter lyst og behov – og sættes på bordet sammen med de fedtede og sprøde løgkager:)
Tak for opskriften:)