LASINO D'ORO - BILLIG OG GOD FROKOST I ROM

MEXICANSK COLESLAW

 photo mexicansk-coleslaw_zps7468feca.jpgInden det for alvor bliver sommer og de lette grøntsager, som smagfulde tomater og frisk salat rigtig finder sin vej til landet, så kan man i mellemtiden passende bikse sådan en coleslaw her sammen – den er stærkt inspireret af den mexicanske majssalat esquites – og mere eller mindre blot spicet op med lidt fintsnittet spidskål. Jeg spiste den, en marts hverdag som sprød ’side’ til en omgang chili con carne.

Coleslaw til 2 personer:

  • 1/4 hoved spidskål
  • 1/2 rødløg (eller 2-3 forårsløg)
  • 1 lille dåse majs (eller friske kogte fra kolben, hvis det er sæson for det)
  • 2-3 spsk smuldret feta
  • Dressing bestående af: 1-2 tsk mayo (fx Hellmanns), 1-2 spsk creme fraiche, fintreven skal af en 1/2 citron, 1 spsk citronsaft (eller limesaft), salt og peber
  • Jeg supplerede desuden med et lille skvæt citronbalsamico-eddike fra Urtekram
  • Lidt sød paprika til topping

 

Snit spidskålen fint, hak rødløget i små tern  og bland herlighederne sammen med majsen og den smuldrede feta. Bland dressingen sammen, smag til og hæld over salaten og vend godt, så den cremede dressing fordeler sig godt om kål, majs og feta. Suppler evt. med lidt ekstra citron/limesaft, eller den omtalte citronbalsamico fra Urtekram, der virkelig kan anbefales! Og til allersidst fik salaten et lille drys sød paprika, der giver den ellers lidt hvid-gule slaw et kærkomment farvepift.

 photo mexicansk-coleslaw2_zps0db58946.jpg

2 kommentarer

  • Laura

    Hej! Ville bare lige tippe om, at frosne majs smager en hel del bedre end dem fra dåse – i hvert fald hvis man spørger mine smagsløg 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • ser lækkert ud. Det vil jeg prøve 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

LASINO D'ORO - BILLIG OG GOD FROKOST I ROM