PINSERE – TOP-PIZZA (ELLER PINSA) I ROM
Den klassiske romerske pizza er med helt tynd bund – og romerne spiser den gerne forholdsvis simpel efter danske standarder, fx er en margherita min semi-romerske bror og hans fuldblodsromerske kærestes favorit. Og jeg elsker de sprøde tynde bunde, fx fra dette sted (og standarden er generelt høj i Rom, så der er mange gode steder). Når det så er sagt, så er noget af det bedste pizza jeg har fået hernede af en helt anden slags. Nemlig en tykbundet sag med gode mængder fyld. Den kaldes en pinsa og er et ovalt brød bagt med ost, som derefter toppes med diverse, hm ja, toppings. Dejen er lavet på en blanding af 4 forskellige typer hvedemel og god olivenolie, som får lov at hæve i 2-3 dage. Måske er det her hemmeligheden ligger, for de er altså superlækre og lette i udtrykket. Jeg har i øvrigt været der 3 gange, så jeg har tjekket det grundigt.
Pinsere er et lille frokoststed, hvor man enten kan stå op og spise sin pizza eller tage den med sig. Der er et utal af varianter at vælge i mellem og folkene bag disken fortæller og forklarer gladeligt om fyldet.
Jeg har prøvet lidt af hver og synes det er sjovest med de lidt anderledes kombinationer her. Bl.a. er radicchio-gorgonzola-valnødder et hit, det samme er squash, squashblomster og saltede ansjoser. 4 oste og svampe er tung, men en herlig mundfuld. Den findes også med valnødder og pære, som jeg forestiller mig letter udtrykket lidt. De tomatbaserede skal man heller ikke kimse ad. Jeg fik en med tomat og bacon/pancetta, som også gjorde lykke, men som jeg ikke fangede med kameraet.
De små buttede pizzaer varmes ved bestilling og skæres i 4 stykker, så det kan klart anbefales at dele, hvis man besøger stedet i flok. De koster i øvrigt ml. 3 og 5 € stykket.
Et lille tip til besøgstidspunkt: Pinsere har åben alle hverdage fra 9-16. Der kommer et kæmpe frokostryk, formentlig ved en 13-14-tiden og jeg kan anbefale at komme inden, da der bakkes op med alle varianter op til dette tidspunkt. På den måde får man det største udvalg og undgår den lange kø. Kommer du efter frokostrykket kan det godt være lidt småt med udvalget. Heldigvis har jeg ikke prøvet nogle hverken dårlige eller kedelige varianter, så hvis det er det besøget falder, så går det nok endda.
Du finder Pinsere på Via Flavia 98. De kan også hittes på egen hjemmeside og facebook.
Det ser bare lækkert ud:)