SØDE MADDER
For mig er søde madder fyldt med nostalgi. Et fast punkt på dagsordenen hos min mormor og morfar var nemlig en kop the og en honningmad efter aftensmaden. Med rigeligt smør under og gerne skåret ud i små hapsere. Jeg har droppet at skære ud i hapsere, men har ellers genoplivet og udvidet konceptet her på det sidste. En sød mad kan være lige det man trænger til i stedet for dessert eller kage midt på dagen – og blandingen af lidt sødt fra pålægget og lidt salt fra brød og smør er helt perfekt, hvis du spørger mig.
Den anden aften blev det til disse tre varianter: Banan, rosiner og ingefærhonning på speltbrød. Rugbrød og knækbrød kan bestemt også bruges. Sammen med et par store krus the og en håndfuld mandler blev jeg virkelig tanket op – det kan godt tære en del på lagrene at amme, skulle jeg hilse at sige.
På min højskole var der altid friskbagt brød om eftermiddagen og her blev jeg for første gang introduceret til sukkermadder. Måske man også skulle gensmage sådan en snart? Har i andre gode forslag til søde madder?
Rugbrød, smør, pålægschokolade, banan – naaaaam!