TO DIE FOR VAFLER!
Jeg lovede for et par uger siden at vende tilbage med opskriften på de dejlige vafler, som vi fik serveret på D’angleterre til Wilfa-vaffel eventen for en lille måneds tid siden – og man skal holde, hvad man lover. Særligt når nu de her vafler virkelig er de absolut bedste jeg nogensinde har smagt! Jeg bagte dem selv her i weekenden – og fulgte opskriften næsten slavisk – og de blev seriøst gode!
Jeg freestylede på to områder. Brugte saltet smør i stedet for usaltet, men puttede så ikke yderligere salt i dejen – og så tilføjede jeg en ekstra deciliter eller to mælk. Min dej var blevet ret så tyk, og tænkte at den godt måtte være en anelse mere flydende, men kig på din dej og vurdér om det er nødvendigt.
Jeg halverede opskriften I ser her – og der var fint med vafler til eftermiddagshygge til fem damer og en kæreste, der også lige skulle have et par vafler med på vejen.
PS – der skal bruges klaret smør til dejen for at vaflerne ikke brænder for meget på – klaret smør er blot smør, der er smeltet og hældt på et gennemsigtigt decilitermål, hvor den hvidlige valle får lov at bundfælde sig – og når du så øser smørret op i dejen, så skal du ikke have vallen med. Præcis som med hjemmelavet bernaisesauce.
PPS – rommen tilsættes sammen med de øvrige ‘våde’ ingredienser.
Jeg serverede hjemmelavet æblemos kogt med vanilje og saften fra en hel appelsin, flødeskum med vanilje, blåbær, frysetørret jordbær og creme fraiche sødet med lidt flormelis og vanilje til vaflerne. Særligt kombien med flødeskum og æblemos kan anbefales.
Velbekomme som man sir:
Oj det ser godt ud!!
Det må da være et hit til sviger mekanikkerne som elsker flødeskum og pandekager. Twister det med vafler – De skal afprøves! :):)
God dag
/Mille