PASTA CARBONARA PÅ OSTERIA LA GENSOLA
Jeg elsker pasta carbonara og har efterhånden prøvet en fair andel af de mange variatoner over temaet. Selv sværger jeg til en variant uden fløde, hvis det er mig, der svinger piskeriset. Men min absolutte yndlingscarbonara fås på den superhyggelige Trastevere-restaurant Osteria la Gensola, som jeg faktisk har berettet om for nogle år siden, hvor vi i anledningen af min svigermors fødselsdag fik the full monti på Osteriaet (se med her).
Det er faktisk lidt pudsigt for carbonaraen på Osteria la Gensola fungerer slet ikke på papiret, men er fuldstændigt fabelagtig på tallerkenen. Den er sjusket bikset sammen og saucen cremer ikke rigtigt på den der tilstræbelsesværdige facon, som jeg altid selv forsøger at ramme. Men den fungerer bare. Store al dente rigatoni, den sprødeste salte panchetta og en herlig fed og ujævn ægge-oste-masse. Ahhrmen altså. Jeg er sendt til himmels, når jeg lader gaflens tænder glide ned igennem sådan en rigatoni-sag, kører den lidt rundt i saucen, fanger et stykke panchetta og .. haps!
Det er bestemt også en tung børge af en pastaret, så vi bestemte os for for en gangs skyld at forsøge os med det der med begrænsningens kunst – og nøjedes derfor med en pasta hver. Osteriaets klassiske romerske pastaretter koster omkring 10-12 €, og jeg synes, det er så rart at kunne gå ud og spise og få fuld restaurantoplevelse for få penge!
Clausen kastede sig over deres rigatoni med ragú – en intens sauce på tomat med det møreste oksekød og generøse mængder ost på toppen. Også en absolut anbefalelsesværdig pastaret!
Ingen kommentarer endnu