NEM SOMMERPASTA
Emilie postede for nylig en lækker sommer-risotto. Dette indlæg tager stafetten op og disker på med en sommerlig pastaret, som er supernem at bikse sammen og som er dejlig let i det. Perfekt til varme sommerdage.
Den opstod egentlig lidt tilfældigt, da jeg skulle lave noget superhurtig mad til mig og Benny. For os, der tidligere har spist aftensmad klokken både 20, 21 og 22, er det lidt af en omvæltning at skulle præstere et måltid kl. 18. Derfor var det midt i noget hu-hej-kiggen-i-køleskabet-hvad-kan-en-ikke-så-spisende-baby-egentlig-spise, at idéen opstod. Heldigvis fungerede retten også fint til voksne mennesker, og jeg har allerede gentaget succes’en fordi det er så latterligt nemt og tilmed inklusiv et grøntsagsfix.
Til én stor portion skal du skal bruge:
3 håndfulde blandede grøntsager. Jeg brugte revet gulerod, revet squash, finthakket broccoli og grofthakket sommerhvidkål
Fedtstof til stegning
1-2 dl bouillon
1-2 tsk sennep
1/2-1 dl piskefløde
125 g pasta (Det er min standard aftensmadsportion pr. mand!)
Sådan gør du:
Sæt vand over til pasta
Riv og hak dine grøntsager, smid dem på en varm pande med lidt olie
Svits grøntsagerne godt til de har fået varmen
Tilsæt bouillonen på panden og rør senneppen ud i bouillonen
Lad det hele simre godt igennem
Kog pastaen efter anvisningerne på pakken
Tilsæt fløden på panden lad den koge op og tykne
Smag saucen til. Mere sennep? Salt? Masser af peber, hvis du spørger mig
Vend til sidst pastaen ned i panden og bland godt.
Servér, gerne med et drys parmesan og et friskt drys peber.
Velbekomme!
PS. Jeg tænker at en nedkølet version, hvor grøntsagerne koges noget kortere tid, kunne gøre det godt som pastasalat til sommerens grillseancer!
Åh ja! Hvis der er noget der skal have masser af peber er det flødesaucer til pasta.. Uhm!