30 MINUTTERS MINESTRONE

MADEVENT ROSKILDE FESTIVAL: HJEMMELAVET SLUSH ICE

scrapemegently
Ja – det lyder måske sådan virkelig firseragtigt, men hjemmelavet slush ice er en seriøs anbefaling værd! I al fald, når det eksekveres som det gjorde af det svenske food design lab PESTOATELJE, der på en virkelig svedende varm søndag på Roskilde Festival inviterede til at skrabe sin egen slush ice.

I virkeligheden kaldte de det slet ikke for slush ice – og i virkeligheden er det vist også et lidt fornedrende ord for en gammel italiensk (vist nok romersk) sommertradition kaldet Grattachecca, der netop går ud på at smide store blokke af is ud på det lokale torv og lade byens børn skrabe sin egen is af blokkene for efterfølgende at overhælde sin portion med sukkersirup.

Anyways  – det lignede slush ice – og det var helt perfekt castet til festival-varmen med sådan en omgang skrab-selv is. I Roskilde Festival udgaven kunne man tilsmage sin is med forskellige nordiske sirupper, bl.a. med smag af hyldeblomst, rabarber eller skovbær og et drys af f.eks. kanel, fennikel eller appelsinessens. Måske det var varmen, stemningen eller hele skrab-selv konceptet, der gjorde udslaget for mig – men på trods af, at jeg normalt er totalt meget en flødepige-is, så var den her super simple omgang frossen is med smag, altså virkelig lige mig.

Ved ikke lige, hvor jeg skal finde mig en isblok og en isskraber på Frederiksberg og omegn, men drømmer virkelig meget om at køle min varme højgravide krop her over sommeren med en lignende omgang elegant italiensk slush ice 🙂

scrapemegently5scrapemegently3scrapemegently4scrapemegently2scrapemegently6

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

30 MINUTTERS MINESTRONE