RIBSLAGKAGE MED MASCARPONECREME

CROQUE MONSIEUR = FANCY TOAST

croque2

Arrrh – weekend coming up (eller i mit tilfælde fortsat barselsfri i weekend-version :)), men tænker, der nok er en del af jer derude, der nu efterhånden har tilbagelagt den første uge eller to på jobbis efter ferien og glæder sig til at komme ud af de lumre kontorer og holde lidt fri. På sådanne weekender er det dejligt med nem og lækker mad, der kan ryge på bordet i en fart.

Og det kunne jo oplagt være en omgang croque monsieur – der går både til morgen, frokost og aften, og jo ærlig talt bare er en fancy udgave af en parisertoast, men ikke desto mindre så meget mere ‘classy’, at man sagtens kan invitere gæster på det. Gør man det, kan det betale sig at peppe basisingredienserne, som brød, ost og skinke godt op – og så hører dig sig jo en god omgang bechamelsauce på toppen til.

I min version var brødet et surdejsbrød fra Rein van Hauen, skinken var en tyndskåret italiensk version røget med lidt rosmarin fra Irma og osten var en god Danbo, jeg selv skar i skiver. Et klassisk tilbehør til croque’n er en let og simpel grøn salat med en dressing af olie, sennep og eddike for at give lidt crunch og syre til den fede toast.

Lise har tidligere her givet en udførlig guide til bechamelsaucen og samling af croque-fætteren, så den vil jeg bare anbefale, at man følger, for nærmere tips:)

croque

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

RIBSLAGKAGE MED MASCARPONECREME