SAFT, DEN PRESSER MAN DA SELV...

DEJLIG DÅSEMAD

 photo da30A0semad02_zpsb9982db1.jpg

 photo da30A0semad04_zps2c8b1b24.jpg

Normalt er dåsemad måske ikke noget man forbinder med delikate serveringer. Ikke at jeg ser mig for fin til dåsemad i dagligdagen: Jeg er særligt fan af makrel i tomat og tun i olie.. og torskerogn og den slags. Grænsen sætter jeg ved deciderede retter på dåse. Det bliver altså nej tak fra mig.

Med hjem fra Paris havde vi diverse gode sager fra supermarkedet. Bl.a. denne kæmpedåse med confit de canard. For de uindviede kan jeg afsløre at der her er tale om and (andelår) kogt i deres eget fedt og derefter proppet på dåse. Helt perfekt at have stående på hylden til en dag, hvor man har lyst til virkeligt lækker og superhurtig mad.

 photo da30A0semad01_zps477abfaa.jpg

Det havde vi den anden dag og inviterede derfor vores gode venner til dåsemad. En salat af majs, feta og kål blev bikset sammen, en sennepsdressing blev rørt. Andelårene blev stegt hurtigt på panden for at give lidt varme. Og æbler fra kolo’en blev stegt i lidt af andefedtet.

Det blev et virkeligt skønt luksusmåltid, perfekt til en sommerregnvejrsdag i kolonihaven!

 photo da30A0semad03_zps685a4bdb.jpg

Andefedt er superlækkert at stege i, fx løg, æbler eller kartofler. Så de gyldne dråber blev selvfølgeligt gemt og bliver nu brugt til at give smag, saft og kraft til lynstegt grønkål og meget andet. Haps!

Er der anden dåsemad i kan anbefale?

 

6 kommentarer

  • Laura W E

    Nej hvor lækkert. Elsker fedte-and! Kan i øvrigt også fås i irma, tror jeg. Færdig hummersuppe af den bedre slags kan, med hjælp fra lidt tomatpure, paprika og fløde, i en snæver vending spises en kold dag, hvor man gerne vil have lækker, hurtig mad 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Julie

      Hihih, fedte-and. Lige præcis. Og ja, jeg glemte jo helt at skrive, at de selvfølgelig også kan fås i Danmark! Hummersuppe lyder også i orden 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Louise

    Bogen “Dåseskjul – det langtidsholdbare køkken” af Helle Brønnum & Louise Brønnum Bech giver gode og spændende idéer og opskrifter ud fra devisen om at bruge madvarer fra dåse.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Vinni

    Anskaf dig fluks kogebogen Dåseskjul -det langtidsholdbare køkken. Virkelig innovativ kogekunst med konserves i centrum.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Julie

      Tak for tippet, Vinni. Det lyder som et virkeligt sjovt koncept! Den må jeg kigge på!

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

SAFT, DEN PRESSER MAN DA SELV...